Мащабна антитерористична операция наречена „Мъст за мъчениците тече в Египет

...
Мащабна антитерористична операция наречена „Мъст за мъчениците тече в Египет
Коментари Харесай

Египет търси мъст след зверското убийство на повече от 300 души

Мащабна антитерористична интервенция наречена „ Мъст за мъчениците " тече в Египет след зверския атентат в джамия, при който терористи убиха повече от 300 души.

Равносметката от интервенцията дотук е - повече от 30 убити екстремисти.

Продължава издирването на още от главорезите, а в акцията е включена и бойната авиация.

Терористите взривиха бомба в джамията „ Ал Рауда " в град Бир ал Абед по време на петъчната молитва. След това започнаха да стрелят по ужасените хора, бягащи да спасят живота си.

След зверството в страната бе разгласен тридневен печал.

„ Влязоха в джамията. Бяха към 10-20 души с оръжия и унищожиха всичко. Имаше ранени, само че убитите бяха повече ", споделя Махди Резк, който е един от оживелите след атентата.

До момента нито една организация не е поела отговорност за касапницата.

„ Когато започнаха да стрелят, хората се разбягаха. Блъскаха се един в различен. Видях маскирани мъже, които носеха военни униформи ", прибавя Резк, представен от Нова телевизия.

В телевизионно послание египетският президент съобщи, че военните ще отговорят на нападението с брутална мощ.

„ Военните и полицията ще наложат сигурност и непоклатимост с безспорна мощ в къс интервал от време. Това е нашето възмездие ", съобщи президентът Абдел Фатах Ал-Сиси.

Египетски самолети към този момент нанесоха удари по няколко планински региона, в които се счита, че се укриват терористите. Сред целите са били и хранилища с оръжия и амуниции, както и транспортни средства на екстремистите.

В знак на съпричастност с жертвите на атентата, светлините на Айфеловата кула в Париж бяха изгасени. Дори и в страната Израел, която от дълго време е в обтегнати връзки с Кайро, постройка бе оцветена в цветовете на египетския байрак в памет на жертвите на варварството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР