Мащабите на природните бедствия в някои области на Руската федерация

...
Мащабите на природните бедствия в някои области на Руската федерация
Коментари Харесай

Путин: Мащабът на природните бедствия в Русия е безпрецедентен

Мащабите на естествените бедствия в някои области на Руската федерация сега са невиждани. Това разгласи съветският президент Владимир Путин на среща за унищожаване на последствията от наводнения и горски пожари в редица райони на Русия.

" На първо място, приказваме за естествени пожари в Якутия, както и за наводнения на обитаеми места в Крим и Краснодарския край. Виждаме, мащабите и естеството на естествените бедствия в някои региони са безусловно невиждани. В Сибир, в Далечния изток заради климатичните и атмосферни условия горските пожари при суша и поривите напразно се популяризират бързо ", сподели Путин.

Президентът сложи задачата да сведат до най-малко вредите върху животинския свят при битка с горските пожари.

Той изиска неотложно да се стартира цялостна оценка на породените вреди и в случай че е належащо, неотложно да се изтеглят деца, дами и други поданици от зоните на естествени бедствия на безвредни места.

Президентът разпореди на Министерството на строителството да стартира работа по възобновяване на жилищата в регионите, наранени от естествените бедствия, " незабавно щом обстановката разрешава ".

Пожарът в Якутия сега не заплашва жилищни и обществено значими обекти, само че някои пожари към момента са наоколо до обитаеми места, сподели Путин.

13 горски пожара са ситуирани в петкилометрова зона от обитаеми места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР