Машини разчистват петметров сняг от пътищата по високите места в

...
Машини разчистват петметров сняг от пътищата по високите места в
Коментари Харесай

Парадокс в Анталия: Сняг натрупа на места, а по крайбрежието е 30 градуса

Машини разчистват петметров сняг от пътищата по високите места в окръг Анталия, до момента в който по крайбрежните курорти на окръга туристите се радват на 30-градусова горещина. Това заяви турската частна телевизия НТВ.
Местната община поставя двуседмични старания по разчистването на натрупалия през зимата сняг, който тук-там доближава дълбочина от 2-5 метра. Дълбоката снежна завивка се е запазила в региона сред градовете Гьоктепе и Гюндогмуш на 2000 метра надморска височина. Снегът е блокирал локални пътища и достъпа до пасища, значими за поминъка на жителите на региона, препитаващи се с отглеждане на животни.
Представители на локалните управляващи споделят, че това не е извънредно събитие за това време на годината. В предходни години снегът е достигал височина даже до 10 метра.
Същевременно туристите, които не подлежат на рестриктивните мерки, наложени в границите на прелюдия в страната локдаун, се радват на топло и слънчево време на брега на морето. Температурата на въздуха доближава 33 градуса, а плажуващите търсят хладина от жегата в морето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР