Мартина Тревизан определено се наслаждава на най-добрите си седмици в

...
Мартина Тревизан определено се наслаждава на най-добрите си седмици в
Коментари Харесай

Историята се повтори: Световната №59 е отново сред най-добрите осем в Париж!

Мартина Тревизан несъмнено се любува на най-хубавите си седмици в кариерата. В навечерието на Ролан Гарос италианката победи с първия си WTA трофей на шампионата в Рабат, Мароко, а след това придвижи положителната си форма върху алената настилка и в Париж. 28-годишната състезателка реализира четири безапелационни победи без изгубен сет, последната от които през днешния ден, когато надигра Аляксандра Саснович - 7:6(10) 7:5, с цел да се класира за 1/4-финалите. Това не е първият случай, в който Тревизан впечатлява с изявите си във френската столица, защото през 2020-а също доближи до четвъртфиналната фаза, тръгвайки от квалификациите.

Световната номер 59 се бе устремила към нов триумф в конкуренцията, откакто доста рано в срещата доближи до брейк задатък, само че той мигновено бе върнат от Саснович. Последва нова серия от пробиви, в която Тревизан още веднъж имаше преимущество, само че в последна сметка резултатът след шест изиграни гейма бе еднакъв. Италианката обаче продължи да слага напрегнат отсрещната страна на мрежата и си осигуряваше отлични благоприятни условия да поеме водачеството. Саснович, която също се показва добре в Париж, отрази всяка една от шестте точки, а в края обърна събитията в своя изгода, сервирайки за сета при 6:5. Беларуската обаче се провали в последвалото си подаване, с цел да се стигне до оспорван тайбрек. Той стартира с безапелационното 3:0 за по-нискоранкирана, само че промяната на полетата пристигна при еднакъв резултат. Двете продължиха да се движат точка за точка чак до 10:10, когато Тревизан показва самообладание, и скоро частта отиде против името ѝ.

Балансът на силите продължи да бъде неизменен и след подновяването на играта. Двете се представяха безупречно от линията за сервис и нямаше никакви индикации, че една от тях може да се озове напред в резултата. Саснович обаче опроверга тези догатки, и осъществя пробив на нула, след който щеше да се опита за повторно в мача да запише сет на сметката си. Отговорът от страна на Тревизан бе повече от отговарящ, откакто 59-тата в света направи серия от четири поредни гейма, с които удължи победната си серия и се класира за нов четвъртфинал край в Откритото състезание на Франция.

Back to the QFs
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР