Мартин Зелмайер, началник на кабинета на председателя на Европейската комисия

...
Мартин Зелмайер, началник на кабинета на председателя на Европейската комисия
Коментари Харесай

Чудовището на Юнкер с топ пост в ЕК

Мартин Зелмайер, шеф на кабинета на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, ще заеме топ позиция в Европейска комисия, което значи, че той може да остане и след отдръпването на Юнкер през идната година, оповестява Агенция Франс Прес.

Германецът, именуван от Юнкер " Чудовището " и от английската преса " Брюкселският Распутин ", ще заеме поста на общоприет секретар.

47-годишният юрист към този момент е прочут като страж на Юнкер. Той е забъркан в кавги, свързани с приключване на информация за договарянията за Брекзит.

" Сигурен съм, че Мартин Зелмайер ще бъде отличен общоприет секретар на комисията ", сподели Юнкер на конференция.

Нуждаем се от общоприет секретар, който познава това място и познава Европа, с цел да няма политически раздор, посочи той.

След като генералният секретар Александер Италианер разгласи желанието си да се отдръпна, Европейската комисия назначи Мартин Зелмайер за общоприет секретар. Юнкер избра Клара Мартинес Алберола за шеф на кабинета си и Ричард Шостак за заместник-началник на кабинета си.

Преди Юнкер е разкривал, че назовава Зелмайер " Чудовището " поради опциите си да поема доста работа и да работи дълги часове, само че съгласно критици епитетът приказва за праволинеен управнически жанр от страна на Зелмайер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР