Мартин Пеев спаси богоявленския кръст от студените води на река

...
Мартин Пеев спаси богоявленския кръст от студените води на река
Коментари Харесай

28-годишен спаси кръста на Йордановден в Асеновград

Мартин Пеев избави богоявленския кръст от студените води на река Чая на Йордановден в Асеновград. Младият мъж е на 28 година и е асеновградчанин. Работи като брокер на недвижими парцели. Улавя кръста за трети път, като до момента е взел участие общо 9 пъти в борбата. Решил е да се опитва още веднъж, с цел да е здрав през цялата 2020 година На днешния Йордановден момчето си пожела здраве и триумф.

Общо 39 бяха смелчаците, пробвали се да спасят светинята тази година в Асеновград. Сред тях този път нямаше дами. Най-бързият, съумял да улови кръста, бе заплатен за смелостта си с парична премия и 10 литра станимашки мавруд. Празникът в Асеновград и тази година стартира с отслужване на литургия и литийно шествие от храмовете в града до " Пешеходния мост ". Точно в 09:00 ч. точно там стартира Велик Богоявленски водосвет.

Празничната стратегия на Йордановден приключи на площад " Академик Николай Хайтов " в града с тържествено освещаване бойните флагове на 4-ти Артилерийски полк и концерт национална музика с присъединяване на оркестър „ Млади Тракийци ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР