Мартин Димитров, народен представител от ПП-ДБ, Facebook. Заглавието е на

...
Мартин Димитров, народен представител от ПП-ДБ, Facebook. Заглавието е на
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Москва не само не ни осъди за газа, но и не заве...

Мартин Димитров, депутат от ПП-ДБ, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Фалшивите вести и спекулациите през 2023 година в стопанската система.

1. Държавата щяла да банкрутира. Дълги месеци се обясняваше, че страната ще банкрутира, ще има огромни бюджетни дефицити и тежки задължения. Служебният кабинет даже внесе бюджет с 6,4% недостиг. Част от ГЕРБ също се включи в тази изразителност. В последна сметка се оказа, че даже за 2023 година дефицитът е 2,2% по европейската методология (начислена база). Разликата с прогнозите на служебния кабинет е близо 3 пъти!

2. Ще умрем от мраз без съветския газ. Най-евтиният газ, който България внася, е азерския, на цена с пъти по-ниска от съветския. И България и Европейски Съюз бързо построиха други възможности и се оказа, че приходите на Москва от продажба на газ спаднаха три пъти през 2023 година С години България е била държана в тежка взаимозависимост от съветски газ, което най-сетне е прекъснато.

3. Москва ни спря газа, само че ще ни и осъди. По тази тематика " Възраждане " приказваха десетки пъти. Включиха се и хора от ГЕРБ със същите погрешни тези. Какво се оказа, даже няма заведено дело против България.

4. Еврозоната генерирала голяма инфлация. Ако дадена стока коствала 5 лв., с влизането в еврозоната щяла да стане 5 евро, т.е. двойно повишаване. Примерът на Хърватия сподели, че това са празни приказки. През 2023 година инфлацията в Хърватия е близка до тази в България и доста по-ниска от тази в Унгария, която продължава да разчита главно на съветски енергийни артикули. Заедно с това Хърватия има най-голям напредък на приходите през 2023 година!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР