Мартин Чой и неговите италиански съотборници в Energie Endurance -

...
Мартин Чой и неговите италиански съотборници в Energie Endurance -
Коментари Харесай

Мартин Чой завърши 12-ти в 24 часа на Льо Ман

Мартин Чой и неговите италиански съотборници в Energie Endurance - Kawasaki Кристиан и Федерико Наполи завоюваха 12-то място в клас Суперсток на най-престижното мотоциклетно маратонско съревнование „ 24 часа на Льо Ман “. В петото си присъединяване в конкуренцията българинът и неговият екипаж видяха карирания байрак след 741 обиколки, като останаха на 24-та позиция в общото класиране.

Чой бе по-постоянният от тройката на Energie Endurance при започване на надпреварата, само че в събота следобяд над „ Льо Ман “ се сгъстиха облаците и през избран период се изсипваше дъжд, който докара и до доста произшествия. Инцидентите не подминаха и екипажа на Чой, като братята Наполи паднаха общо три пъти в границите на два стинта и френският тим с номер 91 загуби мястото си в челните 20.

След поредност поправки на наранена лява ръкохватка на кормилото и отчасти откачената седалка на мотора на Kawasaki, тимът с номер 91 се стабилизира и изкара нощта без произшествия. Двамата италианци пък се поправиха на зазоряване с равни времена с Чой, изкарали тима до финалната му позиция след 741 доста тежки обиколки.

Победител в 43-то издание на " 24 часа на Льо Ман " стана Супербайк машината на FCC TSR Honda с номер 5, откакто единственият японски тим в шампионата за устойчивост на Международната мотоциклетна федерация (ФИМ) прекара рядко виждано безаварийно денонощие, макар че множеството му механици останаха в Азия поради рестриктивните мерки на COVID-19. Джош Хуук, Фреди Форе и Майк Ди Мелио направиха общо 816 обиколки за успеха.

Втори на две обиколки остана SRC Kawasaki с номер 1 и водачи Жереми Гуарнони, Ерван Нижон и Давид Чека, а SERT Suzuki финишира трети с Етиен Масон, Грег Блек и Ксавие Симеон.

15-кратните първенци със Suzuki обаче усилиха преднината си в генералното класиране с помощта на злополуката на преследвачите BMW Motorrad в последния половин час.

Финалният 12-часов старт за сезона ще се проведете на португалската писта „ Ещорил “ в края на септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР