Мартин Божанов – Нотариуса бе посредник между тъмната страна на

...
Мартин Божанов – Нотариуса бе посредник между тъмната страна на
Коментари Харесай

Важна следа при разследването на екзекуцията в София, убитият знаел много мръсни тайни

Мартин Божанов – Нотариуса бе медиатор сред тъмната страна на обществото ни и магистратите, сподели криминалистът Иван Савов

Убийството на Мартин Божанов – Нотариуса е осъществено много невъзмутимо пред очите на околните му, което значи, че нарушителят не е имал съществено терзание от това, че ще бъде забелязан, сподели в изявление за „ Тази заран “ по бТВ криминалистът Иван Савов. 

„ Пистолетът на килъра е малокалибрен, с което в допълнение удостоверява версията, че става въпрос за нещо, което е по-професионално осъществено, защото такива оръжия се употребяват главно при осъществяване на сходни покушения. Проектилът се деформира мощно при попадането в тялото на жертвата и доста мъчно може да му се направи балистична експертиза “, разяснява той.

Шумът от изстрелът при малокалибрените револвери най-малък и на практика хора, които са на 50-60 метра от мястото даже не биха могли да чуят изстрела, изясни криминалистът.

„ Добре е това, че е открита гилза, само че това не значи, че ще бъде открито оръжието заради обстоятелството, че е допустимо да не е записано. Не е изключено в базата данни да няма пример от обстрелян проектил и гилза. От друга страна това си е диря и би трябвало да бъде отработена “, акцентира той.

„ Мястото, където е разстрелян Мартин Нотариуса, е покрай Витоша. Ако съм на мястото на причинителя, бих потърсил метод да изляза от града, т.е. от региона на Горна баня и Княжево да се изнеса изнеса към Перник или някъде, където полицейското наличие е по-рехаво “, показа специалистът. 

„ Смятам, че причинителят е имал авансово квалифициран маршрут и се е възползвал от него. Това не значи, че няма да бъде хванат. През 21-ви век има задоволително благоприятни условия и за видеонаблюдение. В региона несъмнено има десетки камери “, добави той.

„ Мартин Божанов ми е прочут от преди 15 години, когато имахме няколко случая с имотни измами в районното ръководство, в което работех. Прибирали сме го за разпити. Той нито е нотариус, нито юрист, а е следващият медиатор сред тъмната страна на обществото ни и магистратите. Влиятелен бе дотолкоз, доколкото знаеше на кого какъв брой пари би трябвало да се дадат, с цел да се свърши мръсната работа “, разяснява Савов.

Според него Марти Нотариуса е отракан, прочут е в подземните среди и това затруднява търсенето на поръчителя и на директния претекст, тъй като сходен вид хора имат стотици прояви, поради които някой може да ги гони, с цел да ги убие. 

„ Този човек е станал неуместен, тъй като такива хора, правейки сходни неща, знаят доста работи и мръсни секрети за тези, които не желаят да се разкрият. В някакъв миг се стига до желанието да бъдат отстранени. Никой от тези хора не си прави илюзията, че ще почине от напреднала възраст “, сподели още Иван Савов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР