Мартен Фуркад отговори по шампионски на отправеното предизвикателство от Йоханес

...
Мартен Фуркад отговори по шампионски на отправеното предизвикателство от Йоханес
Коментари Харесай

Фуркад прекъсна победната серия на Йоханес Бьо в последния старт за годината

Мартен Фуркад отговори по шампионски на отправеното предизвикателство от Йоханес Тингес Бьо и завоюва всеобщия старт от Световната купа по биатлон в Анси. Носителят на Големия бистър глобус за последните шест сезона, реализира 65-а победа в кариерата си, прекъсвайки серията от четири следващи триумфа на 24-годишния норвежец.

Бьо завоюва спринтовете и преследванията в Хохфилцен и Анси, само че Фуркад съумя да отговори. Френският играч продължава доста непрекъснатото си показване през сезона, като успеха за него е втора след преследването в Йостерсунд, Швеция. В осемте старта Фуркад непроменяемо се качва на подиума (четири втори и две трети места).

Това беше първи всеобщ старт за сезона, като предстоят още четири (Руполдинг, Антхолц-Антерселва, Контиолахти и Тюмен). За французина това е 12-а победа в тази дисциплинираност.

Фуркад беше непогрешим при стрелбата, като повали всички 20 цели. Той финишира за 36:30.3 минути, а Йоханес Бьо остана втори на 3.9 секунди зад спечелилия. Норвежецът позволи две неточности още на първата си пукотевица, само че още веднъж сподели, че се намира в отлична форма и с доста мощно тичане, заплаши лидерската позиция.

what a day for @martinfkde taking the win in front of a full house at home in #ALGB17 it is a big party for @FedFranceSki you can rewatch it on https://t.co/Z1cUg23KzHpic.twitter.com/tG2RXtvKya
— IBU World Cup (@IBU_WC) December 17, 2017

Трети се класира германецът Ерик Лесер, който записа трети подиум в кариерата си. Нито един българин не започва в общия старт.

В генералното класиране за Световната купа Фуркад резервира първото си място и има 432 точки, с 20 повече от Йоханес Бьо. Трети е Яков Фак с 306, а четвърти Симон Шемп с 271.

Френски успех и при дамите

Денят се оказа доста сполучлив за Франция, откакто по-рано в програмата, Жюстин Брайса сграбчи успеха при дамите. Тя направи доста мощно съревнование и позволи единствено една неточност при стрелбата.

Биатлонистката от Албервил, която е единствено на 21 години, завоюва дебютната си победа в Световната купа, откакто досега имаше седем подиума, само че в щафети. Брайса финишира за 37:19.4 минути, като сгреши един път само при третото си посещаване на огневия рубеж.

Зад нея се класира Ирина Крюко от Беларус. Тя не направи нито една неточност, само че беше по-слаба в ски бягането и приключи на 11.2 секунди след победителката. За Крюко това е първи подиум в Световната купа.

Трета финишира носителката на Големия бистър глобус Лаура Далмайер – две неточности и изоставането от 19.9 секунди. Четвърта приключи Анатастия Кузмина, само че това разреши на рускинята, която се състезава за Словакия да резервира жълти си стартов номер.

She will surely never forget this day: first ever WC win for @FedFranceSki Justine Braisaz in #ALGB17 but also first ever podium for Kryuko! rewatch this fantastic event on https://t.co/Z1cUg23KzHpic.twitter.com/O01AF5o14p
— IBU World Cup (@IBU_WC) December 17, 2017

След осем старта Кузмина води с 302 точки пред Брайса с 296 и Кайза Макарайнен с 281.

Състезанията в Анси бяха последните за 2017 година, като през януари Световната купа се мести в Германия. Първата спирка е Оберхоф, където на 4, 5 и 6 януари са спринтовете и преследванията при мъжете и дамите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР