Марсилия спечели с 2:1 домакинството си на Базел в първи

...
Марсилия спечели с 2:1 домакинството си на Базел в първи
Коментари Харесай

Милик поведе Марсилия, но французите имат крехка преднина срещу Базел

Марсилия завоюва с 2:1 семейството си на Базел в първи мач от 1/8-финалите на Лига Европа и е крачка по-напред до класирането в идната фаза. Аркадиуш Милик се трансформира в воин на френския отбор с попаденията си в 19-ата и 68-ата минути, а също така се трансформира в първият състезател на отбора с попадения в пет следващи дуела в европейските шампионати от Жан-Пиер Папен насам. Единственият гол на сметката на швейцарския отбор бе дело на Себастиано Еспозито в 79-ата минута, само че този гол резервира по-добри шансове на гостите преди ответния дуел.

Гостите започнаха доста интензивно дуела и Чингиз Юндер се отличи с удар в гредата малко преди Дмитри Пайе да центрира рисково, а Милик да закачи топката пращайки я по този метод във врата и да открие резултата преди да са минали и 20 минути от дуела. Малко по-късно положително състояние се откри и пред Матео Гендузи, който направи добър пробив, само че защитник съумя да го блокира тъкмо преди да стреля по посока на вратата.

Малко преди края на първата част още веднъж Аркадиуш Милик можеше да се разпише, само че Хайнц Линднер се оправи и избави.

През второто полувреме още веднъж един от най-активните на терена бе Гендузи, който на няколко пъти бе в основата на няколко рискови положения. Базел също се засилва в края на дуела в търсене на заветно попадение и в последна сметка то бе реализирано от Еспозито, който съумя да се възползва от приказен пас на Фабиан Фрай и да прати топката в долния ъгъл на вратаря за 2:1.

Реваншът сред двата отбора е идната седмица в Швейцария.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР