Марсилия сложи край на черната си серия от 4 поредни

...
Марсилия сложи край на черната си серия от 4 поредни
Коментари Харесай

Марсилия си спомни как се побеждава във важен момент

Марсилия постави завършек на черната си серия от 4 следващи мача без победа в Лига 1 и общо 5 във всички шампионати. И го стори в много подобаващ миг в дербито против Лион. Двата отбора се изправиха един против различен на " Велодром " в конфликт от 14-ия кръг, а домакините ликуваха след най-малък триумф с 1:0.

Двата отбора си размениха по едно полувреме. Марсилия стоеше по-добре през първата част и сътвори по-интересните положения пред противниковата врата. В 13-тата минута домакините претендираха за дузпа, откакто футболист в бяло падна в наказателното поле, само че съдията бе безапелационен, че няма да уточни бялата точка.

След това Алексис Санчес насочи прекрасен изстрел с глава в 21-вата минута, само че не съумя да откри задачата.

В 44-ата минута резултатът въпреки всичко бе открит. След центриране от корнер на Жордан Верету Самюел Жиго с глава порази вратата за 1:0.

През втората част Лион доминираше и единствено блестящите намеси на Пау Лопес попречиха да се стигне до равнене на резултата. Той отхвърли поредно Карл Токо Екамби, Джеф Аделаид и Александре Лаказет.

В края на мача и марсилци пропуснаха да решат всичко в своя изгода, като в 87-ата минута Санчес пропусна нова добра опция с глава от близко, а две по-късно пък удар на Матео Гендузи бе избавен от Антони Лопеш.

В последна сметка Марсилия си обезпечи толкоз скъпата победа и с 27 точки се върна на 4-тата позиция в класирането. Лион остава на 8-ото място с 20 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР