Маршрутът от дивана до хладилника може да бъде прекъснат с

...
Маршрутът от дивана до хладилника може да бъде прекъснат с
Коментари Харесай

Как да преодолеем последиците от маршрута между дивана и хладилника

Маршрутът от дивана до хладилника може да бъде пресечен с преподреждане на дневните задания, счита диетологът Филип Хайвазиян. Трябва да има синхрон сред психо-емоционалната ни конфигурация, кондицията на тялото и храните, които консумираме, разяснява в изявление за Българска телеграфна агенция диетологът Филип Хайвазиян, който е един от основателите на задругата " За чиста храна " и труженик на здравословното хранене, съчетано с придвижване.

Изолацията от обществените контакти, поради епидемията от ковид, е мотив всеки един човек да преподреди програмата си. Тази преподредба би трябвало да стартира с дневните задания - с часа на ставане, със наложителните извършения за тонус и утринния тоалет, без значение, че денем няма да има срещи с сътрудници и сътрудници, уточни той.

В резултат на тази изключителна обстановка поражда моментът, в който разбираме, че не сме упражнявали мозъка си какво да прави, когато е свободен от нормалните си задания, а в същото време съзнанието е залято от тревожна информация, която разсънва рефлекса на организма да се храни повече, с цел да се успокои, уточни той. Така се стига до преяждането.

Точно в този миг би трябвало да си напомним, че храненето е съзнателен акт. Това значи, че човек е наясно, че след консумация, храната се трансформира в сила, по тази причина би трябвало непрестанно да си дава отговор на въпроса по какъв начин може тази насъбрана сила да се изразходи, напомни специалистът.

Когато прекалим със сладкишите, в които главен детайл са простите захари, знаем, че даваме един заем на тялото, който би трябвало да връщаме. Ако не го върнем в точния момент, ще платим със здравето си, споделя Филип Хайвазиян. Важно е да консумираме храна, която е с по-малко калории, а повече размер, поучава специалистът.

При първите притеснителни стойности на кантара - увеличете течностите

Диетологът предлага най-много пиенето на чай, само че това да бъде една приятна гала. Чаят може да е чудесна запарка от български билки и също да се пие с приятност и наслада. Богати на биологично-активни съставки, са и в подправките, които слагаме в супите, наред със зеленчуците, споделя той. Една съсредоточена закуска от брашнени произведения и сладкиши може да бъде сменена с богата чорба от зеленчуци и подправки. Супите са фантастична храна - първо, тъй като могат да бъдат топли предпочитано, второ - тъй като са течни и по-лесно се усвояват от организма, а тяхната конститенция разрешава в тях да се влее и благосъстоянието на подправките, с които е богата българската земя, сподели специалистът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР