Маршрут за евакуация от украинския град Мариупол е бил миниран,

...
Маршрут за евакуация от украинския град Мариупол е бил миниран,
Коментари Харесай

Маршрутът за евакуация от Мариупол е миниран. Кой сложи мините?

Маршрут за евакуация от украинския град Мариупол е бил миниран, заяви Международният комитет на Червения кръст (МКЧК), след неуспеха на опитите за извеждане на цивилни от обсадения югоизточен пристанищен град, съобщи Българска телеграфна агенция.

Киев и Москва си разменят обвинявания за нарушение на изискванията за евакуация.

Доминик Стилхарт, шеф на интервенциите на МКЧК, съобщи че " казусът или предизвикването е да бъдат накарани двете страни да реализират съглашение, което да е " съответно, дейно и ясно ". Стилхарт сподели, че от дни се водят диалози и с двете страни, с цел да бъдат накарани да сключат задоволително ясно съглашение, което по-късно да може да бъде приложено. Той акцентира, че проблемите не престават, да вземем за пример по отношение на маршрутите.

Служителят на МКЧК даде образец с екип на организацията в Мариупол, който през вчерашния ден е бил подготвен да работи, без значение че не е било изцяло ясно какво включва съглашението. Но щом стигнали до първия надзорен пост, филантропичните служащи разбрали, че маршрутът в действителност е миниран. Именно по тази причина е толкоз значимо двете страни да имат ясно съглашение, с цел да можем по-късно да бъде улеснена работата на терен, добави Стилхарт.

Руската войска разгласи през днешния ден отварянето на няколко филантропични коридора и преустановяване на огъня по места с оглед изтегляне на цивилни от украинските градове Харков, Киев, Мариупол и Суми, където се водят тежки боеве.

Населението на Волноваха и Мариупол не може да се възползва от проведените от Русия филантропични коридори, тъй като националистически батальони попречват това, съобщи през днешния ден зам.-началникът на ръководството на националната милиция в така наречен Донецка национална република Едуард Басурин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР