Мароко измъкна равенство 1:1 като гост на ДР Конго в

...
Мароко измъкна равенство 1:1 като гост на ДР Конго в
Коментари Харесай

ДР Конго и Мароко не се победиха, Икоко не игра

Мароко измъкна тъждество 1:1 като посетител на ДР Конго в първа среща от баражите в Зона Африка по пътя към Световното състезание по футбол в Катар тази зима. Резервата Тарик Тисудали се разписа в 76-ата минута за 1:1, единствено минути откакто се появи на терена, завършвайки контраофанзива.

Реваншът е във вторник в Казабланка и крайният победител ще взе участие на Световните футболни финали.

Защитникът на Лудогорец Жордан Икоко остана запаса за домакините.

Домакините от ДР Конго на своя стадион в Киншаса започнаха чудесно мача и в 12-ата минута излязоха напред с помощта на гола на Йоан Уиса, само че до края на първата част изпуснаха много положения да усилят задатъка си. Уиса, който е роден във Франция, а в този момент играе за Брентфорд, се стрелна по дясното крило. Той подмина един защитник на Мароко и стреля, топката се отклони в крайници на капитана на гостите Ромен Сес, удари се в гредата и се спря в мрежата. ДР Конго, които досега са взели участие единствено на едно Световно състезание – през 1974-а година във Федерална Република Германия под името Заир, изпуснаха още едно необикновено състояние посредством Седрик Бакамбу. Ударът му в 30-ата минута обаче беше избавен от вратаря Ясин Буну. Чак в края на първото полувреме гостите сътвориха първото си голово състояние, само че Юсеф Ен Несири с глава стреля в навън.

Веднага след началото на втората част Уиса можеше да удвои, само че стреля в навън. 10 минути по-късно Бакамбу се беше върнал в отбрана и при центриране от корнер пипна топката с ръка и това означаваше дузпа за Мароко. Но Райън Ммае изпрати топката над горната греда. Но силата у домакините намаляваше от минута на минута и от това се възползва Тисудали, който получи дълга топка от Аюб Ел Кааби и при контраофанзива вкара за 1:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР