Мароко е голямата изненада на Световното първенство по футбол. Лъвовете

...
Мароко е голямата изненада на Световното първенство по футбол. Лъвовете
Коментари Харесай

Сензационен успех: защо отборът на Мароко е толкова силен


Мароко е огромната изненада на Световното състезание по футбол. " Лъвовете от Атлас " освен се класираха преди всичко в сложната група F, само че и отстраниха считаната за любимец Испания. Каква е тайната на триумфа им?

Мароко без подозрение е изненадата на Световното състезание по футбол в Катар. След успеха си от дузпи против Испания с помощта на своя " непрекъснато ухилен " вратар Боно, северноафриканците се класираха за четвъртфинал. Но по какъв начин се стигна до този ефектен успех на " Лъвовете от Атлас "?

Непробиваемата отбрана на Мароко

Защитата на Мароко е необикновено добра. За целия шампионат Мароко позволи единствено един гол - трагичен автогол против Канада. Нападателите от Хърватия, Белгия и Испания по този начин и не съумяха да пробият защитния екип към капитана Ромен Саис.

Освен това в лицето на Ашраф Хакими и Нусер Мазрауи Мароко разполага с външни бранители от международна класа - играчи, за каквито Германия може единствено да мечтае. И двамата млади мароканци са повече от солидни бранители, само че могат да се разпрострат пълноценно и в нахлуване.

Но даже и някоя топка да се промъкне около мароканската отбрана, тя не стига по-далеч от вратаря на " Севиля " Ясин Буну, именуван Боно. Благодарение на своите спасявания против Испания той към този момент се трансформира в народен воин.

Изключителна дисциплинираност

Това, което прави усещане при последните мачове на Мароко, е изключителната дисциплинираност на играчите. Те съвсем постоянно отстъпват в игрови проект и са наясно с това. Но им е все едно, защото до последната секунда следват своя проект за мача. С доста бягане те местят веригите и укрепват средата. Мароко просто не оставя никакви пролуки на съперника си.

Дисциплината на мароканския тим си има и име: Софян Амрабат. Играчът на " Фиорентина " тежи на мястото си. Полузащитникът се раздава на терена и пробягва метри като за двама. Неговата активност и силата му в дуелите са застраховката " Живот " за тима на Мароко.

Отборът може да разчита на него и в подготовката на головите положения - той отпраща съвсем 90 % от пасовете си тъкмо. Интернет е цялостен с възторжени изявления за неговите изключителни достижения.
Фенове на Мароко на мача против Испания

Отборът се носи от еуфорията на почитателите

Мароканските почитатели, които при всеки мач са до към 30 000 души, са голяма опора за тима. Но те са в празнично въодушевление и отвън стадиона. Социалните медии са цялостни с марокански почитатели, честващи себе си и своята татковина.

Интернет пък празнува мароканските почитатели, които буйно поддържат своите футболисти. Отборът получава и поддръжката на цяла Африка - в случай, че до момента африкански екип в никакъв случай не се е класирал за полуфинал. Всички желаят оптимален триумф на Мароко, а сходна поддръжка фактически окрилява.

Освен това Мароко е и последният арабски тим в шампионата, т.е. има и поддръжката на арабския свят. Вероятно точно тази композиция от спортни достижения и африканско-арабска еуфория прави мароканския тим толкоз добър. Вероятно това е и ключът за триумфа на четвъртфинала против Португалия. " Иншаллах " биха споделили мароканците - по този начин е рекъл Господ.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР