Марокански фенове щурмуваха Париж, Монпелие, Ница и дори Брюксел, след

...
Марокански фенове щурмуваха Париж, Монпелие, Ница и дори Брюксел, след
Коментари Харесай

Опустошения по френските и белгийските улици след отпадането на Мароко в Катар, има загинал тийнейджър

Марокански почитатели щурмуваха Париж, Монпелие, Ница и даже Брюксел, откакто отборът им отпадна на полуфиналите на Световното състезание по футбол в Катар от Франция с 2:0. Африканските ултраси трошиха и стреляха с фойерверки против служителите на реда. По време на конфликтите 14-годишно момче беше блъснато по улиците на Монпелие, до момента в който марокански почитатели се бунтуваха.

То беше част от огромна група от марокански последователи, които мародерстваха по Rue de la Mosson в южния френски град, когато се натъкнаха на бял хечбек с френско знаме, което се вее през прозореца му.

Групата се спусна върху колата, пробвайки се да откъсне знамето от притежателя й, когато водачът се паникьоса и направи бърз противоположен завой, с цел да пресече в насрещното платно и да избяга бързо. Няколко членове на тълпата не съумяха да реагират в точния момент и младежът попадна под под колелата, като получи тежки пострадвания. Властите потвърдиха, че младежът е бил изместен в близката болница, само че по-късно е умрял. 

В южните френски градове Монпелие и Ница почитатели се биха по улиците, изстрелваха факли един против различен и подпалваха кофи за отпадък по улиците, до момента в който служителите на реда размахваха палки и използваха водни оръдия, с цел да потушат безредиците. Междувременно в Брюксел към 100 марокански почитатели се събраха покрай южната гара в града, хвърляйки фойерверки и други предмети по колоните на полицията, облечени в екипировка за битка с безредиците, само че се разпръснаха бързо, когато беше употребен сълзотворен газ. Около 10 000 служители на реда във Франция и Белгия се подготвяха за кланица по улиците през вчерашния ден, откакто " петлите " изхвърлиха новобранеца Мароко от Световното състезание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР