Маркус Зьодер е много неща: премиер на провинция Бавария; консерватор,

...
Маркус Зьодер е много неща: премиер на провинция Бавария; консерватор,
Коментари Харесай

Баварският премиер има амбиции да заеме канцлерския пост след Меркел

Маркус Зьодер е доста неща: министър председател на провинция Бавария; реакционер, който има вяра в битката с климатичните промени; и обожател на " Стар трек ".

Въпросът, който германците задават в този момент, е: може ли 54-годишният Зьодер да завоюва задоволителна поддръжка от целия политически набор, с цел да наследи Ангела Меркел като канцлер тази есен?

Зьодер, който в миналото беше отхвърлян като недодялан бунтовник, имащ податливост да влиза в разногласия и да носи безобразни карнавални костюми, беше изстрелян на националната сцена предходната година, когато в Бавария бяха доказани първите случаи на ковид в Германия.

През последните месеци той правдиво поддържа Меркел, чийто спокоен метод към пандемията е хвален в Германия и чужбина, твърдо защитавайки карантинните ограничения, въпреки че други провинциални министър председател демонстрираха съмнение.

Пандемията е " огромно тестване, което ние би трябвало да преминем ", съобщи Зьодер в изявление за Асошиейтед прес, в което очерта идващите стъпки в лидерската конкуренция на консерваторите и говореше за любовта си към Америка и неприязънта към Доналд Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР