Марко Одермат триумфира в титаничния дуел с Александър Омод Килде

...
Марко Одермат триумфира в титаничния дуел с Александър Омод Килде
Коментари Харесай

Одермат спечели титаничния дуел с Килде и се окичи със златото в спускането

Марко Одермат победи в титаничния двубой с Александър Омод Килде и изцяло справедливо се окичи със златния орден в мъжкото втурване на Световното състезание по ски алпийски дисциплини в Куршевел и Мерибел.

Швейцарецът започва с 10-ти номер и хвърли ръкавицата на своя норвежки противник, откакто записва време от 1:47.05, което бе с 1.09 секунди по-добро от това на краткотрайния водач Флориан Шайдер (Италия). Килде, който започва с №15, даде много положително време в първия бранш на „ Еклипс “, в който той бе с 0.20 по-бърз от Одермат.

След това обаче норвежецът позволи няколко дребни грешки, които компрометираха неговата спортна линия и в последна сметка не му разрешиха да се пребори с Одермат. Швейцарецът бе най-бърз в двa от шестте бранша на пистата и изцяло справедливо стигна до златния орден. Среброто бе за Килде, който в последна сметка приключи на 0.48 зад новия международен първенец като за него това е втори сребърен орден от шампионата във френските Алпи след второто място в супергигантския слалом в четвъртък.

За Одермат това е първа победа в дисциплината втурване на най-високото равнище в алпийските ски. До момента швейцарецът имаше осем подиума в стартовете за Световната купа в спускането, като от тях цели седем пъти той финишира втори.

Бронзовият орден през днешния ден бе за тима на Канада, само че не за шампионата от супергигантския слалом Джеймс Крауфорд, който приключи пети с пасив от 1.01. Вместо това неговият съотечественик Камерън Александър влезе в тройката, финиширайки на 0.89 зад първия. На единствено 0.04 зад него финишира австриецът Марко Шварц, който не съумя да се пребори за своя втори орден на шампионата във Франция след среброто в алпийската композиция.

С днешното мъжко втурване бе комплициран завършек на скоростните стартове на Световното състезание в Куршевел и Мерибел, което ще продължи идната седмица със надпреварите в техничните дисциплини. Те ще бъдат открити във вторник с отборния старт, а ден по-късно ще бъде и самостоятелният успореден великански слалом. От четвъртък до неделя ще бъдат гигантските слаломи и слаломите за дами и мъже, с които ще се закрие 47-то Световно състезание по ски алпийски дисциплини.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР