Марко Одермат спечели откриващото състезание от новия сезон за Световната

...
Марко Одермат спечели откриващото състезание от новия сезон за Световната
Коментари Харесай

Одермат стартира по шампионски новия сезон с успех в гигантския слалом в Зьолден

Марко Одермат завоюва откриващото съревнование от новия сезон за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Швейцарецът, който е настоящ притежател на Големия бистър глобус, победи в гигантския слалом в австрийския зимен център в Зьолден, като остави зад себе си словенеца Жан Краньец и Хенрик Кристоферсен от Норвегия.

Одермат, който отбрана и Малката международна купа в дисциплината, даде девето време във втория манш, откакто бе най-бърз в първия, а това се оказа задоволително и за крайната победа. Най-добро време във второто каране даде американецът Томи Форд, който бе едвам 26-и след първия манш, само че кара ужасно във втория и приключи на шесто място. В топ 5 влязоха още двама норвежци - Лукас Бротен и Расмус Виндингстад, а в челната десетка откриха място още Лоик Меяр (Швейцария), Александър Шмид (Германия), Щефан Хадалин (Словения) и Тибо Фавро (Франция).

Участие в надпреварата не взе най-хубавият ни скиор Алберт Попов, който избра да не се включи в гигантския слалом в Зьолден. От 30-те класирали се за втория манш единствено двама не съумяха да завършат - Александър Омод Килде от Норвегия и представителят на Андора Жоан Верду.

Одермат записа първите 100 точки от началото на сезона, следван от Краньец и Кристоферсен. Следващият старт за Световното купа при мъжете е още веднъж в Австрия на 13 ноември в курорта Лех/Цюрс, откакто спусканията в Цермат/Червиния идния уикенд бяха отсрочени заради неналичието на снежна завивка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР