Марк Юско, съоснователят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek

...
Марк Юско, съоснователят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek
Коментари Харесай

Биткойн ще се изстреля с над 100% ако съдим по историята според хедж фонд експерт

Марк Юско, съоснователят и основен изпълнителен шеф на Morgan Creek Capital, стои твърдо на прогнозата си, че Биткойн (BTC) ще доближи шестцифрена цена в близко бъдеще.

В скорошно изявление за CNBC Юско очерта своята позиция, предполагайки, че биткойнът има капацитета да утрои цената си от настоящата си обективна оценка или да удвои цената си след халвинга.

Юско прави оценка справедливата стойност на Биткойн въз основа на разнообразни фактори, в това число неговата потребителска база и копаене, като употребява модели като закона на Меткалф.

Той изясни, че съгласно модела на закона на Меткалф настоящата обективна стойност е почти $50,000. Въпреки това, с идният халвинг след три седмици, при който премиите от рандеман на блокове за миньорите са понижени, историческите трендове демонстрират ценови скок, евентуално подтик на справедливата стойност до $100,000.

Юско в допълнение посочи, че това преполовяване е неповторимо, тъй като включва такси за транзакции дружно с понижени блок награди. Той допусна, че тази промяна може да увеличи справедливата стойност до към $75,000.

След халвинга нарасналият интерес, провокиран от FOMO, може да накара цената да удвои почти справедливата стойност, евентуално достигайки $150,000.

Юско също предвижда, че пикът на идния бичи цикъл, провокиран от халвинга, евентуално ще настъпи към девет месеца след събитието.

Халвингът, който се чака към 20 или 21 април, ще съвпадне с увеличеното търсене от спот Биткойн ETF и други заинтригувани страни, съчетано с понижаване на предлагането на нови монети. Исторически, към девет месеца след халвинга, пикът в цената се следи преди началото на идващия мечи пазар.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР