Първият туит на Илон Мъск за Dogecoin (DOGE) през април

...
Първият туит на Илон Мъск за Dogecoin (DOGE) през април
Коментари Харесай

Ето колко пари щяхте да имате, ако бяхте инвестирали $1,000 при първия туит на Илон Мъск за алткойна

Първият туит на Илон Мъск за Dogecoin (DOGE) през април 2019 година сложи началото на важен път за основаната на меме криптовалута.

Въпреки скромното си начало, DOGE претърпя извънреден скок на известността и цената си, значително повлиян от непрекъснатото утвърждение и разпространение от страна на Мъск.

По време на туита на Мъск DOGE се оценяваше на към $0.003, или по-малко от 1/30 от цента. До май 2021 година обаче цената му се повиши до $0.7376, което съставлява зашеметяващо нарастване от близо 24,500% за малко повече от две години. Ако някой беше вложил $1,000 в DOGE на 2 април 2019 година, те щяха да възлизат на $245,860 при пика на цената им през 2021 година

Дори и след спада на цената си до към $0.16, DOGE към момента поддържа удивително нарастване от над 5,000% от първичния туит на Мъск, като инвестиция от $1,000 се трансформира в над $50,000. Този впечатляващ растеж се равнява на комплициран годишен ритъм на напредък (CAGR), надхвърлящ 120%.

Влиянието на Мъск върху триумфа на DOGE не може да бъде надценено. Въпреки че първият му туит не оказа неотложно влияние върху цената, неговата непрекъсната поддръжка и утвърждение през идващите години изиграха решаваща роля за повишение на осведомеността за токена. Меме токенът набра скорост в обществените медии и означи експоненциален напредък, подкрепят от непрекъснатата поддръжка на Мъск.

Решението на Tesla през 2022 година да приема DOGE като заплащане за избрани артикули в допълнение увеличи нейния профил и цена. Неотдавнашните изказвания на Мъск от март 2024 година, в които той предлага опцията за закупуване на коли Tesla с DOGE, и стремежът на медийната му платформата X да включи заплащания с DOGE акцентират непрекъснатия му ангажимент към криптовалутата.

Благодарение на присъединяване на Мъск, DOGE се трансформира освен в най-голямата мемe монета, само че и в една от водещите криптовалути по пазарна капитализация. Забележителните ѝ облаги и необятното ѝ разпространяване привлякоха десетки милиарди долари вложения, което я нарежда пред голям брой компании в показателя S&P 500. С продължаващия интерес на Мъск и евентуалното консолидиране на DOGE в неговите бизнес инициативи, нейната траектория остава извънредно обещаваща.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР