Марк Уебър отдавна вече не се състезава във Формула 1,

...
Марк Уебър отдавна вече не се състезава във Формула 1,
Коментари Харесай

Уебър за втория шанс на Хартли, обстановката в Ред Бул и Ф1

Марк Уебър от дълго време към този момент не се състезава във Формула 1, само че следи протичащото се и понякога го виждаме в ролята на интервюиращ. Наскоро aвстралиецът разяснява завръщането на младия Брендън Хартли в редиците на Ред Бул и съобщи, че съгласно него ситуацията в младежката стратегия на шампионския отбор очевидно е станала по-спокойна, с цел да се случи сходно нещо. И въпреки кариерата на Уебър да не е започвала с поддръжката на Ред Бул, той пристигна от Уилямс през 2007-а и остана 7 години, тъй че сигурно познава добре обстановката в Милтън Кийнс.

В изявление той призна, че Ред Бул са се посъветвали с него за някогашния му съотборник от Porsche LMP1 преди да му дадат късмет в Торо Росо. Това е второ повикване за Хартли, който преди 7 години още веднъж имаше опцията да стигне до върха на моторспорта, само че както самичък признава, не е бил подготвен за нея.

" Мисля, че Ред Бул са омекнали. Може би ситуацията не е толкоз с напрежение, колкото беше преди няколко години, когато най-вероятно нямаше да се появи сходна опция. Трябва да смъкваме шапка на Хелмут - той реши обстановката и даде втори късмет на Хартли. Сега средата е по-различна, много по-спокойна и това е добре ", разяснява Марк.

" Брендън съобщи намерено, че не е бил подготвен на онази възраст. Някои хора порастват бързо, други не. Има доста водачи, които биха желали да се пробват още веднъж, само че няма да имат тази опция. Тоя я получи ", добави Уебър за Хартли, който пристигна на мястото на Даниил Квят. Руският водач, който имаше победи от младежките категории, бе нараснал от Торо Росо в Ред Бул бързо, само че с съвсем същата скорост бе и изпъден от там, с цел да освободи болида за Макс Верстапен. В последна сметка кариерата на Квят сега е в застой, което съгласно Уебър е следващото доказателство, че триумфите в шампионатите преди Формула 1 не са гаранция за такива на върха.

" Имало е толкоз доста млади водачи, които са се представяли необикновено в младежките категории, само че по-късно не са си изпълнявали обещанието във Формула 1. Тя е като първокласен ресторант, в който готвачът би трябвало да може да прави чудесно освен едно ядене, а голям брой разнообразни. В по-малките серии би трябвало да си специалист в едно или две неща, а във Формула 1 се изправяш пред доста съществено тестване, в което би трябвало да докажеш, че умееш доста неща - да работиш в екип, да имаш надзор над мозъка си и да си въздържан ", изясни Уебър.

Sarah Hartley pic.twitter.com/7PYT6APEMx
— Brendon Hartley (@BrendonHartley) January 11, 2018
Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР