Марк Твен е казал, че пътуването е фатално за предразсъдъците

...
Марк Твен е казал, че пътуването е фатално за предразсъдъците
Коментари Харесай

Нощни влакове ще свържат Париж с 12 европейски дестинации

Марк Твен е споделил, че пътуването е съдбовно за предразсъдъците и ограничавания светоглед. Стискаме си ръката с него и насочваме взор към светлото бъдеще на влаковете.

Френска компания разгласи желанията си за основаване на мрежа от нощни влакове от 2024 година От компанията Midnight Trains се надяват след пандемията хората да стартират да демонстрират все по-голям интерес към по-чисти и екологични пътувания с мисъл към околната среда. Своеобразните „ хотели на релси “ имат за цел да свържат френската столица с 12 други европейски дестинации, в това число Единбург.

Реализаторите на концепцията споделят, че задачата не е да подхожда на известния и първокласен Ориент Експрес, а да предлага опция на главните държавни жп услуги и полети на късо разстояние. Ключова роля ще имат каютите в хотелски жанр, които оферират дискретност и сигурност, а влакът ще разполага с ресторант и бар.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Midnight Trains (@midnighttrains.official)

Преди три години европейските нощни влакове бяха принудени да се върнат на гарите, изместени от все по-могъщия бизнес с нискотарифни полети и пътувания с рейсове на дълги разстояние. Оттогава нещата обаче доста се трансформираха. Нарастващата паника по отношение на климатичните промени и ясното схващане, че е належащо да проявим грижа към природата доведоха до увеличение на интереса към вдъхването на живот на нощните направления из целия континент.

От компанията Midnight Trains възнамеряват да оферират най-малко дузина дестинации на 800 и 1500 км от Париж, в това число градове в Испания, Португалия, Италия, Белгия, Германия, Дания и Шотландия. Очаква се окончателният лист да бъде доказан, откакто бъдат реализирани съглашения за лизинг на влаковите композиции.

Компанията се финансира от френски бизнесмени, в това число милиардерът за телекомуникации Ксавие Ниел, съсобственик на вестник " Льо Монд ".
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от kouklip (@kouklip)

„ Хората желаят персонално пространство. Не желаят да споделят мястото, на което спят, с чужд. Те желаят сигурност и качествено легло. Като им предложим бар и ресторант, ние им осигуряваме улеснение и даже известна степен на изкуство ”, споделя Омон – съосновател на компанията.

Очаква се цените на билетите да бъдат конкурентни на тези на полетите на къси дистанции. Стратегията за устойчива и умна подвижност, оповестена от Европейската комисия през декември 2020 година, приканва за смяна на пасажерите към железопътния превоз, в това число нощните влакове. А актуалният прогрес е знак за едно мечтано бъдеще.

 
Италия пусна трен по стъпките на Данте
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР