Марк Кавендиш ще си остане един от най-добрите, ако не

...
Марк Кавендиш ще си остане един от най-добрите, ако не
Коментари Харесай

Светът на колоезденето: Марк Кавендиш и походът му към безсмъртието

Марк Кавендиш ще си остане един от най-хубавите, в случай че не най-хубавия спринтьор в историята на колоезденето без значение дали ще счупи върха на Еди „ Канибала “ Меркс за победи в Тур дьо Франс или не. Походът на британеца към историческото достижение и нагледно безсмъртието е следващата тематика в рубриката ни.

Около началото на сезона на шосе има куп любопитни тематики, като Тур дьо Франс се разяснява още от предходната година, а в този момент и огромните кандидати за жълтата фланелка започнаха своята подготовка. Все отново обаче би трябвало да се обърне и внимание на тази тематика – упоритостта на Марк Кавендиш да реализира най-малко още една победа в Обиколката на Франция. Британският спринтьор бе доста покрай постигането на етапен триумф през предходната година, завършвайки втори в седмия стадий на конкуренцията. На идващия ден обаче Кавендиш напусна Тура.

Към момента Кавендиш споделя върха за максимален брой победи в Тур дьо Франс (34) с Еди Меркс. И тази година колоездачът на Астана би трябвало да получи нов късмет да запише името си в историята. През юли Кавендиш към този момент ще е на 39 години, само че това не го тормози. Той към този момент стартира своя сезон с победа в Обиколката на Колумбия. Освен това той записа и трето място в първия ден от надпреварата.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР