Марк Христов завърши на престижното пето място на Големия шлем

...
Марк Христов завърши на престижното пето място на Големия шлем
Коментари Харесай

Олимпийски шампион спря Марк Христов за бронза

Марк Христов приключи на влиятелното пето място на Големия шлем в Тбилиси (Грузия).

В дребния край за бронза при 73-килограмовите джудист №1 на България за 2022-а направи оспорвана борба с олимпийския първенец от Лондон 2012 Лаша Шавдатуашвили, само че загуби с вадзари. Грузинецът е един от най-титулуваните състезатели в категорията, като в кариерата си има още два медала от олимпийски игри, повторен №1 в света е и притежател на пет трофеи от европейски шампионати.

Преди това Марк стартира с ипон против германеца Алекс Габлер, след това се оправи с казахстанеца Аскар Наркулов, борбата завърши в продължението след златна точка и ипон. На четвъртфиналите бронзовият медалист от Евро 2022 победи с ипон представителя на домакините Коте Капанадзе. А на полуфинала не съумя против Обидхон Номонов (Узбекистан) - вадзари.

Така Марк остана на крачка от подиума. По-рано през годината той взе бронз в Тел Авив, като шампионатът също бе от веригата Голям шлем.

В неделния ден на татамито ще излезе Ивайло Иванов. На старта в категория до 90 кг противник на двукратния европейски вицешампион ще бъде Якоб Панковски (Полша).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР