Мария Петрова беше избрана за член на Техническия комитет по

...
Мария Петрова беше избрана за член на Техническия комитет по
Коментари Харесай

Мария Петрова влезе в Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ

Мария Петрова беше определена за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (ФИГ). Българката дори завоюва и изборите за втори вицепрезидент.
Трикратната международна шампионка победи в гласуването Наталия Буланова от Азербайджан със 70 на 46 гласа. Двете през вчерашния ден имаха идентичен брой гласове при избора на членове на Търговска колегия - по 49, само че през днешния ден на балотажа Мария Петрова победи изрично и стана втори вицепрезидент на Техническия комитет по художествена гимнастика при ФИГ.
Президент на комитета е Ноха Абу Шабана от Египет, а първи вицепрезидент Изабел Саваде от Германия, която имаше максимален общ брой гласове при избора на членове - 52.
Общо петима българи влязоха в управителните структури на ФИГ. Конгресът на централата приключва през днешния ден в турския курорт Анталия.
Председателят на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров беше определен за трети следващ мандат за член на Съвета на ФИГ.
Генералният секретар на БФ Скокове на батут Мариела Стойчева влезе в Търговска колегия в този спорт. Николина Христова стана член на Търговска колегия по акробатика, а Десислава Богушева беше определена за член на Търговска колегия по аеробика.
Христова беше определена и за първи вицепрезидент на комитета.
Част от българската делегация в Анталия са и президентите на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев и на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, Мария Гигова - почетен член на ФИГ, доскорошен член на Търговска колегия по художествена гимнастика при ФИГ, както и легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев - единственият гимнастик, участник на шест олимпиади, олимпийски вицешампион на халки и бронзов медалист от Атина 2004, притежател на два бронзови медала на земя и халки от Олимпиадата в Сидни 2000.
Японецът Моринари Ватанабе беше избран отново през вчерашния ден за повторно за президент на Международната федерация по гимнастика.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР