Мария Габриел трябва да остане външен министър след ротацията през

...
Мария Габриел трябва да остане външен министър след ротацията през
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: След ротацията Мария Габриел ще е премиер и министър на външните работи

Мария Габриел би трябвало да остане външен министър след ротацията през март и дружно с това да бъде министър председател. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в " Денят стартира " по Българска национална телевизия. По думите й това е написано в съдружното съглашение. Партньорите са сложили подписите си и под това Николай Денков да стане вицепремиер и министър на образованието.
 
" По отношение на ротацията ние имаме едно-единствено условие и то е да се съблюдават сделките, които бяха реализирани по управническата стратегия. А те плануват акад. Денков да стане вицепремиер и министър на образованието, надлежно Мария Габриел ще бъде министър-председател и министър на външните работи. Аз просто недоумявам през последните няколко дни се появиха сходни упоритости от страна на Политическа партия и Демократична България, точно акад. денков да заеме поста на външен министър. За този пост се изисква специфична подготовка, а това, което Мария Габриел показва през последните месеци, е извънредно положително ", уточни Петкова.
 
" Считам, че за поста на външен министър се изисква доста специфична подготовка, недоумявам за какво сътрудниците от ПП-ДБ държат акад. Денков да бъде външен министър, в случай, че персонално той неведнъж е споделил, че се усеща най-добре в бранш обучение. "
 
Според зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Мария Габриел е потвърдила, че се е справила като посланик номер едно, защото с помощта на нея България е призната в Шенген по въздух и море. Петкова е на мнение, че няма нищо учудващо, че Габриел ще е министър председател и външен министър.
 
Теменужка Петкова недоумява за какво ПП-ДБ желаят Денков да оглави външно министерство, в случай, че сегашният министър председател се усеща най-добре измежду образованието. Тя желае да се съблюдава единствено контрактуваното, което е реализирано за ротацията. " Това, което Мария Габриел показва е положително ръководство на Министерство на външните работи ", удовлетворена е Петкова от работата ѝ.
 
" Калин Стоянов се оправя добре като министър на вътрешните работи ", сподели още тя. Теменужка Петкова се надява още партиите в некоалицията да следват правилото на контрактуваното между тях и за ротацията. За митинга в земеделието, Петкова разяснява, че дали земеделският министър Кирил Вътев ще бъде заменен, първо би трябвало да го решат министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.
 
" Когато ГЕРБ са управлявали, постоянно са намирали метод за разговор сред земеделските производители. Всичко би трябвало да се базира на разговора, да се видят какви са проблемите в бранша и да се предложат решения ", предложи Петкова.
 
" В момента текат диалози сред Денков, Вътев и земеделските производители. Нека да се види какъв ще е резултатът от разговора сред тях ", прикани Теменужка Петкова.
 
Тя чака финансовият министър Асен Василев дали има средства в бюджета, с цел да се подкрепят в допълнение зърнопроизводителите. Петкова обаче е сигурна, че ще бъде направено всичко належащо там, където има обективни претенции, да бъдат задоволени.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР