Мария Габриел се отказва да бъде министър-председател, ако Продължаваме промяната

...
Мария Габриел се отказва да бъде министър-председател, ако Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Ако ПП-ДБ не се разграничи от Василев, Габриел се отказва от премиерския пост в петък

Мария Габриел се отхвърля да бъде министър-председател, в случай че " Продължаваме промяната - Демократична България " не се разграничи от Асен Василев, каквото изискване сложиха през днешния ден от партията на Бойко Борисов и не последва обществено опрощение за обвиняванията към нея.

Това оповестява. Малко по-рано денем Клуб Z разказа същия сюжет. Петък бе и срокът, даден от Борисов през вчерашния ден.

Процедурно Габриел би трябвало да съобщи отхвърли си, административно се изготвя план на решение, който се гласоподава в пленарна зала. На този стадий не се гласоподава нито за конструкция на Министерския съвет, нито за състав по повода, че те се рапортуват от към този момент определения министър председател.

Малко по-рано денем ГЕРБ и ПП-ДБ си размениха " реплики " - с позиции, разпратени до медиите. И двете обединения споделиха на " сътрудниците " " вие сте на ход ", само че никой не отстъпи.

ГЕРБ изиска от обединяването да се разграничи от съпредседателя на Политическа партия Василев. А от обединяването: министерските постове да се редят от премиера и вицето - на фона на изказаното през вчерашния ден от Асен Василев условие Габриел да не е министър председател, а ГЕРБ да подкрепят втория мандат. " Вие съществено ли говорите? " - отвърна тази заран Борисов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР