Мария Габриел, която е предложена да отговаря за младежта и

...
Мария Габриел, която е предложена да отговаря за младежта и
Коментари Харесай

Започна изслушването Мария Габриел в Европейския парламент

Мария Габриел, която е препоръчана да дава отговор за младежта и нововъведенията, би трябвало да отговори на 25 въпроса на евродепутати от парламентарните комисии по просвета и обучение, и по промишленост, проучвания и енергетика.
По-рано Габриел отговори документално на 17 въпроса. В отговорите си тя показва, че в работата си в Европейската комисия под управлението на ръководителя Жан-Клод Юнкер е отговаряла за доста от тематиките, залегнали в бъдещите й задания.

Габриел дава обещание, в случай че бъде определена, да работи за въвеждането на европейска студентска брошура. Тя отбелязва нуждата от отпадане на пречките пред младите европейци да пътуват и учат на всички места в Европейски Съюз. Моя съществена цел е повече младежи да се възползват от стратегиите на Европейски Съюз при равно присъединяване, прибавя претендентът.

Българският претендент показва поддръжка за обезпечаването на необятен небосвод за европейските учени, от чиито открития зависи и икономическият прогрес. Габриел прецизира, че постигането на задачите на Европейски Съюз за опазването на природата изисква и напъните на научните среди.

Оценката от днешното чуване ще бъде избрана най-рано през нощта против вторник. Ако претендент за еврокомисар бъде оценен позитивно от 2/3 от водещите евродепутати в изпитната комисия, чуването е завършено. В случай, че са нужни доуточнения, евродепутатите могат да изпратят нови писмени въпроси. Ако даден претендент не събере нужната поддръжка, решението ще би трябвало да се вземе с гласоподаване с нормално болшинство от всички евродепутати в съответната парламентарна комисия. Гласуването на целия състав на новата Европейска комисия се чака на 23 октомври.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР