Мария Димитрова, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на

...
Мария Димитрова, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на
Коментари Харесай

“Убийцата на нефилими“ е била в “особено психично състояние“, когато блъсна млада лекарка

Мария Димитрова, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на бул. „ Пещерско шосе “, се изправи пред съда през днешния ден, само че старт на делото не беше даден. Причината е, че потърпевшата Петя Аргирова, която е и частен обвинител, е показала болничен, с който удостоверява, че няма по какъв начин да участва в правосъдната зала.

Молба за отсрочване на процеса е подадена и от адвокатката на младата лекарка, защото сега тя се намира отвън рамките на страната.

Медията ни научи, че процесът ще протече по отчасти съкратена процедура с разпит на няколко очевидци и специалисти. 48-годишната Мария Димитрова ще признае обстоятелствата и събитията разказани в обвинителния акт, само че няма да признае, че е блъснала преднамерено лекарката.

Според юрист Левашки, представящ отбраната на Димитрова, закононарушението не е съзнателно и тя е била в „ изключително психологично състояние” по време на случая. Припомняме, че съгласно очевидци на злополуката шофьорката преднамерено е блъснала пресичащата на пешеходна пътека Петя Аргирова, като я е наричала „ нефилим”, „ сатанинско изчадие” и други сходни. Адвокат Левашки показа, че след случая, Мария Димитрова е почнала посещаване при психиатър, като положението ѝ доста се е подобрило. Той счита също, че съдебно-медицинската експертиза не е справедлива, тъй като е направена съвсем 7 месеца след случая.

Според заключението на специалистите, Димитрова е в устойчиво психологично положение, само че съгласно юрист Левашки по време на злополуката не е била.

Как се стигна до правосъдната зала?

На 30 юни предходната година 31-годишната пловдивчанка Петя Аргирова беше блъсната от джип " Волво “ на пешеходна пътека на бул. „ Пещерско шосе”, като съгласно очевидци шофьорката я е гонела с автомобила си и преднамерено я е блъснала. Тогава очевидци на произшествието описаха, че Мария се е държала несъответстващо като нарочила жертвата си за " нефилим " и крещяла, че ще ги убива.

Веднага след злополуката, очевидците споделиха пред TrafficNews , че лидерката на джипа гледа безучастно потърпевшото момиче.

Петя е доктор и работи в Инфекциозна клиника. По време на случая тя е бързала за болничното заведение, тъй като майка и не била добре.

Според данни на прокуратурата, на 30 юни 2021 година Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. „ Пещерско шосе “. По това време Петя се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката отклонила колата и преднамерено минала в платното за насрещно придвижване, без да понижа скоростта.

От удара, младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария траяла придвижването си още няколко метра и спряла.

48-годишната шофьорка е била тествана за алкохол и опиати, като пробите й били негативни. Пострадалата е била откарана в болница и е открито, че е получила междинни телесни повреди.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР