Мария Бакалова не успя да вземе награда Оскар за участието

...
Мария Бакалова не успя да вземе награда Оскар за участието
Коментари Харесай

Без „Оскар“, но с признание: Мария Бакалова не взе статуетката, но беше отличена от Брад Пит

Мария Бакалова не съумя да вземе премия " Оскар " за присъединяване си във кино лентата " Борат 2 “.

Българката обаче си резервира място в историята, откакто беше номинирана за най-хубава поддържаща женска роля.

Победител в категорията е Юн Ю-Джун за представянето си във кино лентата " Минари ". Тя е първата корейка номинирана и спечелила " Оскар ".

Церемонията беляза успех на дамите и цветнокожите – общо 15 дами си разделиха рекордните 17 Оскара.

Големият победител тази година е драмата " Земя на номади ".

Освен за най-хубав филм лентата донесе премия за своя режисьор – Клои Чжао, както и за най-хубава основна женска роля. Чжао стана първата азиатка и едвам втората жена, спечелила наградата в категорията.

За най-хубав артист беше отличен Антъни Хопкинс за ролята му в драмата " Бащата ". На 83 години той стана най-възрастният притежател на премията.

Това беше гала като никоя друга – от фоайето на централната жп. гара в Лос Анджелис вместо от „ Долби тиътър “ и с лимитирано наличие.

Резултатът – досада, постно и без искра. И в случай че неналичието на „ Оскар “ за Мария Бакалова ни разочарова, то външният й тип и държанието на аления килим – напълно не.

Мария блестеше в стилна бяла рокля на „ Луи Витон “ и сподели класа и жанр, на които даже Брат Бит не можа да устои.

Мария Бакалова се размина с Оскара, само че събра доста благосклонности и ласкави мнения.

Модните критици нарекоха Мария една от най-стилните на аления килим тази година. 24-годишната бургазлийка споделя, че желае единствено да продължи да работи още повече.

Корейката Юн Ю-Джун, която получи „ Оскар “ за поддържаща женска роля не остана равнодушна към Брад Пит, който ѝ връчи премията.

Големият победител на вечерта – " Земя на Номади ", разказващ за жена на междинна възраст, която губи всичко по време на рецесията от 2008 година и пътува из американския Запад, като живее в един микробус - като актуален бродяга.
Лентата сграбчи „ Оскар “ за най-хубав филм, най-хубава женска роля за Франсис Макдорманд и най-хубав режисьор - Клои Чжао.

А воят на Макдорманд като вълк когато получаваше статуетката не беше митинг, а в памет на 35-годишен член на екипа на кино лентата, който се самоуби през лятото с името Майкъл Уолф Снайдър. На британски Уолф значи вълк.

Голямата изненада донесе категорията за най-хубав артист където Оскарът се очакваше да отиде при починалият Чадуик Боузмън, само че вместо това победител се оказа Антъни Хопкинс. На 83 той е най-възрастният артист, печелил „ Оскар “ – за ролята си във кино лентата " Бащата ".

Хопкинс обаче не беше нито в залата, нито в някоя от сателитните местоположения на церемонията по света.

Шоу нямаше, нито музикални осъществявания като изключим една импровизация с номинираните, от която ще запомним Глен Клоуз да танцува рап.

А церемонията роди и фразата, която бързо стана вайръл – от спечелилия в категорията за най-хубава поддържаща мъжка роля – Даниел Калуя за " Юда и черния избавител ".

Макар и да се размина с приемането на „ Оскар “, Мария Бакалова завоюва благосклонностите на публиката – и с представянето, и с наличието си.

Играта на българската актриса във " Борат 2 “ е билоаизключителна, счита артистът Калин Врачански.

Според кинокритика Благой Иванов Мария Бакалова има късмет да се трансформира в интернационална звезда.

Бащата на Мария - Вълчо е горделив от триумфите на щерка си.

Би Би Си дефинира визията на българката като невероятна и написа, че в случай че някой е заслужавал място на аления килим, то това е Мария Бакалова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР