Марица спечели осмата поредна шампионска титла в своята историята. Волейболистките

...
Марица спечели осмата поредна шампионска титла в своята историята. Волейболистките
Коментари Харесай

Треньорът на Марица: Успях да продължа това, което направиха другите преди мен

Марица завоюва осмата поредна шампионска купа в своята историята. Волейболистките от Пловдив надиграха с 3:0 във втората среща от финала в НВЛ ЦСКА и след 2:0 победи завоюваха трофея за първи път пред родна аудитория.

Волейболистката на Марица Силвана Чаушева стана MVP на финала, откакто беше и най-резултатна със 17 точки.

" За мен купата е първа като старши треньор и още по-хубавото е, че съумях да продължа това, което треньорите и всички свързани с клуба са създали досега. Затвърдихме позициите на Марица Пловдив като най-хубав тим в България и непрекъснат участник в групите на Шампионската лига. Днес изиграхме много по-търпелив и спокоен мач и от там пристигна огромната разлика. Успяхме да си свършим по безапелационен метод работата и да затворим финала в два мача. Изживяването да станеш първенец е нещо огромно. Още когато стартирахме сезона основата беше да дадем късмет на девойките от нашата школа благоприятни условия да се развиват ", съобщи наставникът на Марица Борислав Крачанов след осмата поредна купа.

" Тази купа значи задоволство. Това ми е било постоянно фантазия и преди да изгреем, аз отново бях в Марица. Винаги съм желала в моя роден град, в моя роден клуб, който ми е на сърцето, да се надгражда и да се печели всичко, което е допустимо. Имаше девойки, които за първи път взимат ефективно присъединяване в завоюването на купата. Това е доста значимо за тях и аз се веселя, че съумях да им оказа помощ ", сподели либерото Ивелина Монова.

" Чувстваме се ужасно, доста сме щастливи. Осма поредна купа за Марица, която беше реализирана тук в Пловдив и удовлетворението е още по-голямо. Това е първа шампионска купа за мен. Много е хубаво, че станахме първенци в Пловдив. Чувството е неописуемо, фамилията ми и приятелите бяха тук и ме подкрепяха. Изпращаме един сполучлив сезон, който беше изпълнен с доста рискови моменти ", разяснява разпределителката Кристина Гунчева.

" Вече свикнахме да печелим, само че преживяването е ужасно. Получи се прочувствен край. Атмосферата беше страхотна, благодарим на публиката. Много сме щастливи, че ни поддържат. Изиграхме много добър сезон. Може и повече, само че следващата година се надявам да надграждаме ", добави центърът Дима Ушева.
 Осма поредна купа за волейболистките на Марица
Осма поредна купа за волейболистките на Марица

Хегемон
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР