Марица Пловдив направи още един силен трансфер през това лято

...
Марица Пловдив направи още един силен трансфер през това лято
Коментари Харесай

Лора Китипова също се завърна в Марица Пловдив

Марица Пловдив направи още един мощен трансфер през това лято и се укрепи за новия сезон с една от най положителните разпределителки в България – Лора Китипова, която ще носи екипа с №7 на гърба си и ще помогне в борбите в ма отбора в Шампионска лига, НВЛ и Купата на България.

За Лора това ще е трети престой в Марица. Тя беше част от клуба през сезон 2017/18 и 2019/20. Двата сезона бяха исторически за маричанки, които през 2017-а година се класираха за исторически първи път в групите на Шампионската лига, отстранявайки съветския Енисей Красноярск и то като посетител в Русия.

През сезон 2019/20 " жълто-сините " записаха исторически три следващи победи в групите на ШЛ, побеждавайки съветския гранд Динамо Москва като посетител, френският РК Кани различен съветски отбор Уралочка-НТМК като хазаин. По това време Лора Китипова към този момент беше и капитан на Марица Пловдив.

С екипа на пловдивчанки Китипова е спечелила две шампионски трофеи и един път Купа България.

Дълги години разпределителката е част и от женския народен тим на България, с който е печелила два пъти Златната Европейска лига – 2018, 2021, както и Купата на кандидатите през 2018-ма година. Участвала е с България на три международни шампионати и шест европейски шампионати.

Лора Китипова става деветата волейболистка на шампионките през новия сезон. Марица притегли националката Борислава Съйкова, американката Сиера ДеБел, в клуба се завърна Жана Тодорова, а в тима остават Виктория Коева, Лора Славчева, Добрина Христоскова, Мила Пашкулева и Ива Дудова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР