Марица (Пловдив) допусна четвърто поредно поражение в групите на Шампионската

...
Марица (Пловдив) допусна четвърто поредно поражение в групите на Шампионската
Коментари Харесай

Марица загуби и четвъртия си мач в Шампионската лига! Пловдивчанки загуби гейм с 5:25

Марица (Пловдив) позволи четвърто следващо проваляне в групите на Шампионската лига по волейбол за дами. Българският отличник отстъпи с 0:3 (14:25, 16:25, 5:25) гейма като посетител на турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) в мач от група " Е " на конкуренцията. Срещата се игра в зала " Бурхан Фелек “ в Истанбул пред към 2000 фенове.

Бронзовите медалистки от последното международно клубно състезание бяха по-добрият тим на полето през целия дуел и справедливо стигнаха до триумфа, който е четвърти следващ за тях в тазгодишното издание на Шампионската лига. По този метод възпитаничките на старши треньора Ферхат Акбаш остават водачи в класирането на група " Е " с цялостен актив от 12 точки и единствено един изгубен гейм, до момента в който Марица заема последното място в подреждането с четири провали от четири мача и без извоюван гейм.

Домакините започнаха по-силно срещата и отвориха ранна преднина 7:1 точки, която усилиха в хода на гейма и затвориха първата част след 25:14.

Вторият гейм започва равностойно и двата отбора вървяха точка за точка до 5:5. След това обаче Еджзаджъбашъ подвигна доста равнището си на посрещане и успеваемостта си в нахлуване и това разреши на турския отбор да поведе със 17:9. Домакините на изпуснаха самодейността и поведоха с 2:0 гейма след 25:16 във втората част.

В третата част възпитаничките на Ферхат Акбаш пречупиха съпротивата на българския първенец, като дадоха единствено 5 точки на Марица за крайното 25:5.

Най-резултатна за триумфа на Еджзаджъбашъ беше Саманта Фабрис с 12 точки.

За българския отбор Ива Дудова се регистрира с 8 точки.

В идващия си мач от група " Е " на Шампионската лига Марица приема полския Хемик (Полице), до момента в който Еджзаджъбашъ гостува на румънския КСМ Търговище.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР