- Марио Пеев е осъден да лежи до живот- Преместили

...
- Марио Пеев е осъден да лежи до живот- Преместили
Коментари Харесай

Щайгата, убил 2-ма, не ще в затвора в Бобов дол, а в София, за да се вижда с вуйчо си

- Марио Пеев е наказан да лежи до живот

- Преместили го поради сигурността на останалите, лишени от независимост

- Бил е зад решетките повече от 10 година - у нас и в чужбина

Да бъде върнат в Софийския централен затвор и да не лежи в Бобов дол желае жестокият двоен палач Марио Пеев - Щайгата.

49-годишният рецидивист изтърпява доживотна присъда за убийството на приятеля си Борислав Добрев - Боби Точката. Има и 11-годишна присъда за убийството на своя прочут Васил Василев.

Щайгата е неведнъж осъждан, лежал е над 10 година в затвори у нас и в чужбина. Последно влезе в Софийския централен затвор през септември 2010 година, откакто бе екстрадиран от Гърция. Наскоро обаче го преместили в Бобов дол. В заповедта е посочено, че това се постанова “с оглед съществуването на значими съображения, свързани със сигурността и сигурността на лишените от независимост в пандиза в София ”.

На 20 октомври 2019 година той подал молба за връщане назад в столицата, само че получил негативен отговор от шефа на Главна дирекция “Изпълнение на наказванията ”. Заради това

завел дело в

административния

съд в Кюстендил

Твърди, че се среща единствено с вуйчо си Румен Д., който живее в София, само че към този момент бил възрастен и все по-трудно пътувал до Бобов дол, с цел да посещава племенника си. Освен това пандизчията имал предпочитание да работи и да посещава курсове по компютърно образование и непознати езици, а в Бобов дол не му осигурявали опция. Изтъкнал и трети претекст - има сърдечно заболяване, което в Бобов дол не лекували.

Авдокатът му изиска съдебномедицинска експертиза, само че магистратите отхвърлиха. Представени бяха документи, съгласно които Пеев няма сърдечно заболяване. Заключението от холтер проучването е “без ритъмно-проводни нарушавания, без патологични паузи ”, което означавало, че има хипертонична болест, само че не и сърдечносъдово заболяване. Имал и изписана терапия.

“Всички се опират на холтера. Холтерът е корекционна мярка, която всяка година ми се прави, с цел да се види дали с одобряваните лекарства положението ми се утежнява, или се усъвършенства. Холтерът не диагностицира моето положение като болест, а сега в какъв режим съм. Прегледи се вършат с електрокардиограма. Там се наблюдава дали има патологични последствия - изкривявания от стандарта. Холтера не съм го оспорвал. Аз съм с кардиологични проблеми и би трябвало да получавам медикаменти, би трябвало да имам всеки месец обзор от лекар. Имам проблем с това, че не мога да получа медикаменти. За да получа медикаменти, би трябвало да имам рецепта. За да ги взема с рецепта, би трябвало доктор да ми предпише тези медикаменти. Аз до ден сегашен нямам такива и

по партизански

и по идиотски

метод се

доставям

с тези медикаменти

Отивам на дело в София и там лекарството ми се дава от доктор. Често пътувам за София и оттова си взимам медикаменти. Но не всеки месец мога да пътувам до София. ”

Това споделил в правосъдната зала наказаният палач. Адвокатът му пък допълнил, че от материалите в затворническото досие се открило, че “с личния състав в пандиза в Бобов дол са налице редица несъгласия и връзките навлизат в стадия на непоносимост, с оглед и последната ескалация ”.

“Доколкото може да се приказва за ескалация на напрежението, очевидно такава е имало и в пандиза в София, заради което е изместен ”, контрирала юристката на пандиза в Бобов дол в правосъдната зала.

Магистратите отхвърлиха преди дни молбата му за връщане в столицата. Категорични са, че не са отпаднали основанията за неговото пренасяне в Бобов дол. Там пък е под наблюдаване на медицинските експерти.

Пеев не е изявил предпочитание пред администрацията на пандиза в Бобов дол да бъде включен в образования, в курсове за придобиване на компетентност, за повишение на квалификацията или за работа. Нямало данни вуйчо му да е подавал молба за преместването на племенника си в Софийския затвор. Обстоятелството, че Пеев има вуйчо в София, който го посещава в пандиза, не е задоволително съображение за преместването му в столицата, безапелационен е съдът.

Две жестоки убийства, осъществени от Марио -Щайгата, са изрично потвърдени и има присъди. Името му бе спрягано и като съпричастен в убийствата на митническата шефка Шинка Манова и на летописеца на мафията Георги Стоев, само че доказателства не бяха открити.

Първото си ликвидиране Пеев направил на 29 август 2006 година през нощта в София на ул. “Сребърна ”. Там

пребил ортака си

Васил Василев,

тъй като му

отмъкнал

12 хиляди лева

След това заровил тялото на Витоша.

Когато делото за ликвидиране против Марио вървяло към своя край през април 2010 година, той решил да избяга в чужбина и тогава направил второто ликвидиране. Успял да си откри подправени документи за идентичност. Извикал водача си Борислав Добрев - Боби Точката, да го вози до Гърция, като му заречен за услугата хероин. Взел със себе си и 38 хиляди евро.

На 22 април 2010 година двамата отишли до постройката на Министерство на вътрешните работи. Там Пеев слязъл, с цел да си вземе номер за приемане на документ за идентичност. След като се върнал, видял, че колата я няма. Успял да намери Боби Точката, завързал му ръцете зад тила със свински опашки и го откарал до местността Свинарника на Витоша. Там му

нанесъл свиреп

побой с железен

кол, до момента в който

Точката издъхне

След това хвърлил тялото му в шахта и го затрупал с камъни. Около 16 ч на мястото дошъл столичанин, който преди време в бетонна шахта построил спонтанен рибарник и развъждал риба. Направило му усещане, че водата, която минава през тръбите, тече с червен цвят. Усъмнил се, че има нещо неправилно, повдигнал един от камъните и видял натрупа на Точката, след което се обадил на полицията.

На идващия ден Пеев стигнал до Петрич и оттова

платил на

каналджия, с цел да

влезе в Гърция

Обявен е за интернационално търсене и на 25 август 2010 година е арестуван в Гърция, а на 7 септември е предаден на нашите управляващи и настанен в пандиза в София.

В края на 2010 година получава 11 година затвор за убийството на Васил Василев. През 2016 година пък е произнесена доживотната му присъда за убийството на Точката по изключително непосилен метод и с особена свирепост.

Преди това Щайгата е лежал в пандиза за въоръжен обир на инкасо автомобил с ликвидиране, има присъди за безчинство, побои, опиати и други

Твърди, че прякорът Щайгата му бил фиктивен от публицистите. Иначе от дете му викали Таралежа поради щръкналата коса или пък Художника, тъй като рисувал добре. Като възпитаник упражнявал самбо, само че още от този момент почнал с дребните обири. След това минал в “бизнеса ” с обири на коли, опиати. В пандиза е един от водачите, оглавява затворническа стачка, води правосъдни каузи.

По време на едно от делата му за ликвидиране движимостите лица - психолози, споделят за него, че “е налице така наречен диссоциална персона - положение на личностна какофония ”. Това положение включва жестоко неуважение на възприятията на близките, непрекъсната безнаказаност и игнориране на обществените правила, невисок предел на отключване на нападателни реакции, в това число и физическо принуждение, некадърност за преживяване на виновност ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР