Марио Гьотце може отново да бъде извикан в националния отбор

...
Марио Гьотце може отново да бъде извикан в националния отбор
Коментари Харесай

Гьотце може да се превърне в “проблем” за нас, коментираха от “маншафта”

Марио Гьотце може още веднъж да бъде извикан в националния тим на Германия. Това съобщи шефът на Бундестима Оливер Бирхоф. 28-годишният Гьотце, който през 2014 година вкара победния гол във финала на международното състезание против Аржентина, не е играл за представителната селекция на Германия от 2017 година. През последните няколко сезона плеймейкърът страдаше от разнообразни здравословни проблеми, а през миналото лято напусна Борусия Дортмунд и подписа с ПСВ Айндховен. В холандския отбор той се вписа доста бързо и към този момент има два гола в Ередивизи и един в Лига Европа.

" Щастлив съм, че прехвърлянето му се случи толкоз добре. Не е елементарно да се преместиш от една страна в друга, само че Марио е състезател от доста високо качество ", сподели Бирхоф преди идните три мача на националния тим на Германия. В сряда Германия приема Чехия в контрола, а на 14 и 17 ноември са дуелите с Украйна и Испания от Лигата на нациите.

" Треньорът Йоги Льов, както знаете, не е огромен почитател на бързото връщане на остарели муцуни в тима. Но в случай че Марио продължава да играе по този начин добре, това може да се трансформира и в " проблем " пред националния тим ", разяснява Бирхоф, имайки поради, че вероятно негово завръщане ще направи избора на треньора още по-труден.

" В офанзива имаме някои много класни играчи. Но поради пандемията ни следва чудноват сезон. Така че ще бъде умно от наша страна да оставим всички благоприятни условия отворени преди оповестяването на състава за европейското състезание през май ", разяснява още шефът на националния тим на Германия.

Марио Гьотце има 63 мача за Бундестима.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР