Маринованото сирене е прекрасно допълнение към всяка трапеза. То е

...
Маринованото сирене е прекрасно допълнение към всяка трапеза. То е
Коментари Харесай

Най-съблазнителните рецепти за мариновано сирене

Маринованото сирене е прелестно допълнение към всяка софра. То е толкоз уханно, апетитно и топящо се в устата, че може да трансформира в празнично събитие и рутинното сядане на масата.

Мариновано сирене можете да откриете в доста от магазините за хранителни артикули, само че въпреки всичко друго е да си го приготвите сами вкъщи. Това начинание не е изключително комплицирана задача, само че въпреки всичко си има своите тънкости и съображения.

Така да вземем за пример е доста значимо да изберете вярната растителната лой, в която ще се маринова вашето сиренце. Най-добре това да е нефилтриран зехтин, освен това от високо качество.

Обикновено тези артикули не са евтини, само че повярвайте, инвестицията си заслужава. Само по този начин ще сте сигурни, че ще получите в действителност великолепен резултат.

Преди да започнете работата със зехтина, наложително го пробвайте на усет. Някои от маслата имат по-горчив усет, а други по-сладникав. Добре е да сте наясно с вкусовите качества на съответния артикул, с цел да получите сирене, което ще ви се услади.

След като знаете тези правила, можете да пристъпите и към мариноване на сиренето. А в случай че още не сте разкрили подобаващата за вас рецепта, ви предлагаме да се вдъхновите с някои от концепциите в нашата изложба.

2 Мариновано сирене с босилек

Необходими артикули: 350 г твърдо сирене, зехтин Екстра Върджин, 3 с.л. изсъхнал босилек, 1 с.л. чили

Начин на подготвяне: Изберете сирене по ваш усет, като единственото изискване е да е твърдо. Нарежете го на кубчета и поставете част от него по дъното на изсъхнал буркан. Поръсете с подправки и още веднъж прибавете сирене. Процедирайте по този начин, до момента в който напълните буркана. След това залейте сиренето със зехтин и затворете компактно съда. Оставете сиренето в ледник 4-5 дни и по-късно му се насладете с къшей самун.

3. Маринована пикантна моцарела

Необходими артикули: 400 г моцарела, 1 шепа свеж босилек, 2-3 люти чушлета, зехтин, 1 с.л. риган, 1 лимон

Начин на подготвяне: Нарежете моцарелата на кубчета, а босилека – на ситно. Ако употребявате бейби моцарела, пропуснете първата стъпка. Поставете сиренето част от сиренето в изсъхнал буркан и поръсете с изброените подправки и сока от лимона. Редувайте до привършване на ингредиентите, като не забравите да сложите и чушлетата. Допълнете буркана с растителното масло и го затворете. Оставете го 3 денонощия в ледник, а по-късно използвайте моцарелата за доматени салати или сандвичи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР