Маринела Лазарова, сн. бТВ Директорката на дома за деца и

...
Маринела Лазарова, сн. бТВ Директорката на дома за деца и
Коментари Харесай

Директорката на дома Хризантема е уволнена заради насилието над деца


Маринела Лазарова, сн. бТВ

Директорката на дома за деца и младежи с увреждания “Хризантема “ в Габрово, където беше открито принуждение над деца от страна на личния състав, е уволнена дисциплинарно. Маринела Лазарова е получила заповедта си за уволняване в четвъртък, заяви кметът на Габрово Таня Христова.

Кметът ще упорства чиновниците, които са си разрешили неприятно отношение към децата, да понесат наказателна отговорност.

Преди ден против ръководителката на центъра Маринела Лазарова в Районната прокуратура в Габрово е подаден сигнал от шефа на " Социално подкрепяне " Радостина Братованова. Сигналът е обвързван с член 7 от Закона за протекция на детето и третира задължението за подпомагане. Според Братованова необяснимо е бездействието на ръководителката на центъра, която е трябвало неотложно да уведоми чиновниците в " Социално подкрепяне " и Държавната организация за протекция на детето.

Самата Лазарова твърди, че бездействието е от страна на директния й началник от дирекция “Образование и обществени действия “ в общината Даниела Василева, която била осведомена от нея за насилието.

От прокуратурата оповестиха, че на 16 януари са упълномощили на полицията да откри дали има данни за закононарушение по член 131 алинея 1 от Наказателния кодекс, който третира причиняване на телесна щета, в тази ситуация от длъжностни лица. Срокът за полицейската инспекция е 15-дневен и тя не е приключила.

Преди ден поради абсурда с насилието над деца от вкъщи с поста си се елементарни и шефката на Държавната организация за протекция на детето Офелия Кънева, откакто министър председателят Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождението й.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР