Марин Димитров, един от задържаните за контрабанда по мегаскандала с

...
Марин Димитров, един от задържаните за контрабанда по мегаскандала с
Коментари Харесай

Мегаскандалът Пуделгейт: Съдът остави Марин Димитров в ареста

Марин Димитров, един от арестуваните за контрабанда по мегаскандала с проведената незаконна група в " Митниците ", изиска да излезе на независимост, само че правосъдният състав го остави в ареста.

Адв. Любомир Таков посочи, че в залата е и дама, лице от медицинския център в пандиза, което потвърждава влошеното здравословно положение на клиента му.

Марин Димитров сподели пред правосъдния състав: " Всичко това, което прокуратурата е изложила, го има в сигнал до прокуратурата, за което съм и бил разпитван. Нищо от това, което някогашният шеф на полицията Ангел Ганчев е показал, не е било правилно и в никакъв случай не съм се занимавал с контрабанда. Всичко това го има в профилираната прокуратура. През лятото на 2023 г от профилирания съд ме извикаха и имаше преустановяване поради липса на доказателства ", уточни Марин Димитров.

Същият бе вкаран в ареста единствено преди няколко дни. Димитров - татко от Хасково, станал обществено прочут със фотосите си с Бойко Рашков и Живко Коцев, апелира непрекъснатия си арест пред Софийския апелативен съд.

Софийският апелативен съд означи, обвиненият е притеглен под отговорност по отношение на две закононарушения, за които се планува наказване отнемане от независимост. Показанията на скришен очевидец номер 17 и скришен очевидец номер 14, сочат, че Марин Димитров е познавал и запознавал с други лица Никола Николов - Паскал, както и че е търсил хора за връзка за реализирането на канали за гладко прекосяване на контрабанда. Включително и с лица на висши държавни длъжности като обвинените по делото Петя Банкова и Живко Коцев.

На 20 април Софийският градски съд дефинира мярка " задържане под стража “ за Марин Д. откакто одобри, че има задоволително данни за съпричастност към ОПГ.

Към оня миг от материалите по делото не се открива той да има връзка с цигарите без бандерол. Софийски градски съд одобри, че няма заплаха обвиненият да се укрие, тъй като самичък е пристигнал в правосъдната зала. Характерът и тежестта на обвиняването обаче са задоволителни, с цел да бъде взета мярка " задържане под стража ".

Бащата на Стефан Димитров, станал прочут от скандалните фотоси в компанията на пудела и пачките пари в евро, е обвинен дружно със сина си Стефан Димитров и към този момент отстранения шеф на организация " Митници " Петя Банкова за присъединяване в проведена незаконна група.

Още при първото гледане на мярката за неотклонение на тримата задържани на 6 април, Марин Димитров се появи в Съдебна палата, само че по този начин и не влезе в Зала 5, тъй като беше превозен незабавно към   " Пирогов ". Причината - подозрения за съществени кардиологични проблеми, като изясни пред " Фокус " юристът му Любомир Таков.

На 18 април Софийският апелативен съд постанови окончателното оставяне на Стефан Димитров и Петя Банкова в ареста.

Припомняме, че към този момент някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев също е обвинен по делото за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, дружно с татко и наследник – Марин и Стефан Димитрови, някогашната шефка на Агенция " Митници " Петя Банкова и Никола Николов-Паскал. От обвиняването показаха, че той се е възползвал от правото си да не дава пояснения. Наложена му беше парична гаранция в размер на 20 хиляди лв..

Живко Коцев резервира цялостно безмълвие пред публицистите след тричасовия разпит в КПКОНПИ на 17 април и до този миг не е коментирал фактът, че също се снабди с обвиняване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР