Маргрете II подписа абдикацията, но остава “нейно височество кралицаЦарствените бижута

...
Маргрете II подписа абдикацията, но остава “нейно височество кралицаЦарствените бижута
Коментари Харесай

Фредерик Х стана крал на Дания без корона

Маргрете II подписа абдикацията, само че остава “нейно височество кралица ”
Царствените бижута ще носи брачната половинка му Мери

Кръшнал на жена си с мексиканка

Петдесет и пет годишният принц Фредерик датски бе разгласен в неделя следобяд в Парламента в Копенхаген за крал с името Фредерик Х-ти, само че без корона. Така повелиха националните избраници в скандинавската страна, като наложителния признак за коронованите глави отсега нататък няма да носи също по този начин неговата брачна половинка и майка на четирите му деца - австралийката Мери. Тя обаче ще може да се кичи при публични мотиви с всички царски бижута на абдикиралата от трона нейна свекърва - диадеми, колиета и брошки с безчет инкрустирани диаманти, изумруди, рубини и перли.

Последната кралица в Европа Маргрете II, която е на 83 години, от които 52 прекарани на трона, дойде към 15 ч. с каляска в замъка “Кристиансборг ”, където се обитава датският парламент. След като бе посрещната с аплодисменти от събралия се пред законодателната институция народ и от депутатите, владетелката подписа на бърза ръка документа за абдикация. После министър-председателката Мете Фредериксен произнесе три пъти името на бъдещия крал, вменявайки му по този начин ролята на държавен глава. Имаше отново бурни овации, след които Маргрете II, която по избор на сина ѝ в бъдеще за всички ще бъде “нейно височество кралицата ”, се прибра в двореца си, само че с автомобил. Пристигналите в Копенхаген за церемонията тв-журналисти от целия свят пък установяваха в репортажите си, че от в този момент нататък отпред на всички монархии из Стария континент ще бъдат представители на мощния пол. Ама не за дълго, тъй като директните наследници на петима от тях са дами.

В младините си новият крал на Дания е бил именуван от сънародниците си “турбо-принц ” поради любовта му към мощните коли и хубавите дами. Сигурно тъй като и хубавиците като яките мотори изискват доста средства за поддръжка, както и сили, с цел да ги овладееш и подчиниш. А принц Фредерик постоянно е отговарял на тези “изисквания ”, още повече, че е бил непрекъснато практикуващ състезател. Като преди време постоянно е посещавал международни съревнования и точно една такава го оженва за хубавата дипломирана юристка от Сидни - Мери. Ами срещат по време на Олимпиадата там през 2000 година, когато една вечер младият датчанин отива да изпие тайно халба бира в пъб, а хубавицата се радостни там с другари.

Иначе новият крал на Дания е прочут с това, че е първият държател на най-старата монархия в Европа с висше обучение - приключил е Политически науки в университета на Копенхаген. След като се оженва за Мери, като се изключи че си раждат четири деца, принцът стартира да се занимава съществено с държавни каузи за възстановяване качеството онлайн на сънародниците си, като по този начин печели благосклонността им. И през днешния ден рейтингът му е 85% - по-висок даже от този на кралицата - майка.

Ех, лустрото му поизбледня малко, когато през предишния октомври илюстровано испанско седмично списание го излови “в крачка ”. Става дума за съмнения в невярност на Фредерик в Мадрид с обилна мексиканска актриса и тв-водеща, само че датчаните му простиха и отново го заобичаха. Къде тъй като дамата отхвърли на висок глас да е била интимна с принца, където тъй като той направи всичко допустимо фамилията му да не се разпадне. Все отново съгласно царедворци в Копенхаген, Маргрете II била решила да абдикира за да укрепи монархията, смятайки, че ходът ще заздрави и фамилията на сина ѝ. И с вярата, че държавните каузи ще обземат напълно Фредерик Х, той ще им посвети цялата си сила и ще престане да бъде фустогонец като в младините.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР