Манускриптът Такенучи са серия загадъчни документи, които преди 1500 години

...
Манускриптът Такенучи са серия загадъчни документи, които преди 1500 години
Коментари Харесай

Манускриптът Такенучи: неразказаната история на човечеството

Манускриптът Такенучи са серия загадъчни документи, които преди 1500 години човек на име Такенучино Матори е преписал на примес от японски и китайски писмени знаци.

Текстът е взет от още по-стари ръкописи. Според легендата „ богове “ са написали истинския манускрипт с божествени писмени знаци преди доста хиляди години.

В необичайния ръкопис е разказана историята на човечеството от момента на основаването до появяването на християнството. В него се приказва за ера, в която хората са живели в мир и естетика под ръководството на сина на Върховния господ.

Текстовете на Такенучи трябвало да се съхраняват от семейство Такенучи, потомци на Такенучино Матори, наследник на именития японски воин Такенучи само че Сукуне. В книгата на Кику Ямане „ Истинската история на света, скрита в Япония “ се споделя, че манускриптите се предавали от потомство на потомство и се съхранявали в храма Kosokotaijingu на планината Омиджин в префектура Тояма.

Не е ясно по какъв метод Такенучино Матори е съумял да направи превод от „ божествения език “. Но съгласно актуалната транскрипция текстовете на Такенучи разказват историята на всички страни в „ божествената ера “. Там се споделя за четири интервала в античния свят, които почнали преди към 300 милиарда години.

Седемте генерации на „ небесните богове “ в епохата Тенджин (всяко потомство има подпоколения)

Документите Такенучи са разграничени в четири разнообразни столетия.

Седем генерации на небесните богове в ерата Tenjin, всяко потомство има под-поколения, употребяващи същата фамилия. Ера Joko, състоящ се от 25 генерации. Династия Fukiaezu, състоящ се от 73 генерации. Династия Kanyamato, която обгръща от първо потомство до настоящето потомство.

В началото се споделя, че преди сътворението е съществувало море от тиня. За образуването на света били нужни 22 милиарда години. Появили се първите Бог и Богиня, небето и земята били разграничени, основани били Слънцето и Луната. Постепенно, в продължение на шест генерации, се формирала Земята. В петото потомство боговете породили Създателя на нациите със сияещо тяло, който се спуснал на планината Курай в Япония.

В продължение на седем генерации разнообразни същества основали технологии, в това число превоз, книжовност, ръководство на времето, земеделие и компютри. Седмото потомство дало началото на международните императори, като се стартира със Сумера-Микото. В манускрипта Такенучи Сумера-Микото е именуван „ Син на Слънцето “, тъй като бил спуснат от Бога Слънце.

Децата на Бога Слънце основали висша антична династия и след 8 милиарда години тяхното поколение се спуснало в света, с цел да основе лични страни. В ръкописа Такенучи се споделя, че човечеството е зародило не вследствие на еволюция, а е било основано от боговете.

Синовете на боговете сътворили хора от пет раси (бели, червенокожи, сини, жълти и черни) и ги разпръснали из земята. Япония станала център на света, откъдето боговете създавали расите и ги разселвали в други райони.

В ерата Кото в света съществувало единно международно държавно управление, което било ръководено от първия възвишен император Сумера-Микото. Сумера-Микото разделил света на 16 райони и назначил във всеки от тях цар. Гербът на Сумера-Микото – 16-листна хризантема – символизирала 16-те района. Тази хризантема през днешния ден се употребява като императорски щемпел и герб на фамилията на японския император.

Хризантемата с 16 листчета е известна освен в Япония. Тя е изобразена на вавилонската врата на Ищар, в двореца Алхамбра в Испания и на някои места в Рим, Египет и други райони. Съвпадение ли е това, или сред тези райони в древността е съществувала връзка?

Седалището на международното държавно управление било ситуирано в планината Хида в Япония. Храмът Kosokotaijingu се считал за най-свещен. Той бил отдаден на човешките предшественици и бил издигнат от неръждаем метал, наименуван хихииро-кане. Според ръкописа Такенучи хората от всички пет раси идвали в храма на годишен фестивал.

В документите се споделя, че Сумера-Микото постоянно пътешествал по целия свят. Той пътувал на летящ транспортен съд, наименуван Ameno-ukifune („ плаващи кораби “). Местата, където се приземявали летящите кораби, се наричали hane (ветрове). Това били антични писти. Дори през днешния ден едно от летищата в Токио носи името Ханеда.

В основата на обществената конструкция било селското стопанство. Земята принадлежала на боговете, само че се управлявала от хората. Хората получавали земята под аренда, само че не трябвало да заплащат налози. Никой не ги направлявал и не ги експлоатирал. Хората се наслаждавали на плодовете на своя труд. Сумера-Микото желал да даде благополучие на народа, който го обичал и го почитал.

Но Сумера-Микото решавал кой ще стане цар на района, и кой не е подобаващ за това. Той надарявал владетеля с власт или му вземал властта според от качествата на индивида. Това припомня на античните шумерски текстове, в които се споделя, че античните царе били назначавани от боговете, а най-първите царе били самите богове.

В текста се загатва строителството на многочислени hiramito (светилища) за идването на Бога Слънце. Думата „ пирамиди “ произхождала от думата „ хирамито “. Пирамидите били ръкотворни или моделирани от индивида хълмове. Сумера-Микото употребявал пирамидите да другарство с боговете.

Както и в други сходни митове, златният век завършил, когато хората престанали да почитат боговете. В дадения случай това станало при династията Fukiaezu, която сложила края на хилядолетното преуспяване. Поради естествени произшествия два континента – Тамиара и Мийои – потънали в океана.

В края на династията мощно земетресение провокирало 200-метрово цунами, което опустошило Япония. Тези бедствия зародили заради „ корупцията “ на човешкия дух. Хората не запомнили Сумера-Микоту, станали надменни и провокирали гнева на боговете.

Един от най-странните аспекти в манускрипта Такенучи е напомнянето за Мойсей и Исус, които завършили живота си в Япония. Още по-невероятно е, че там били техните гробове. Така нареченият гроб на Исус (който доживял до 106 години) е ситуиран в дребното градче Шинго.

Според ръкописа Мойсей също умрял в Япония на възраст 583 години. Предполагаемият му гроб се намира в подножието на планината Кодацу в префектура Ишикава.

Установяването на достоверността и произхода на документите Такенучи през днешния ден е невероятно, защото първичният ръкопис бил иззет от управляващите и по-късно изгубен.

Според Ичиро Ямане, внук на Кику Ямане – създател на книгата „ Истинската история на света, скрита в Япония “, ръкописът Такенучи е пропагандистки материал, написан от японските военни. Те желали да оправдаят концепцията, че японският император трябвало да ръководи света. Тъй като съгласно манускрипта човечеството се е разселило от Япония и Япония е била центърът на света.

През XIX век Киамаро Такенучи основава клон на шинтоизма въз основа на манускрипта Такенучи.

Днес доста специалисти считат, че манускриптът Такенучи не е нищо повече от небивалица. Други считат, че в тях може да има корени на истината. Той като истинският текст е изгубен, тази тайнственост евентуално в никакъв случай няма да бъде разгадана.

Аncient Origins

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР