Манолова предлага европейски орган да следи за двоен стандарт при

...
Манолова предлага европейски орган да следи за двоен стандарт при
Коментари Харесай

Манолова предлага европейски орган да следи за двоен стандарт при храните

Манолова предлага европейски орган да следи за двоен стандарт при храните Идва краят на двойния стандарт при храните - т ова ще бъде главното обръщение на България по време на интернационалната конференция в понеделник, когато страната ни ще сложи казуса на масата и ще упорства за бързото му решение посредством приемане на европейско законодателство. Това оповестиха през днешния ден министърът по европейското председателство Лиляна Павлова и националният омбудсман Мая Манолова по отношение на идното събитие, в което ще се включи и европейският комисар по правораздаване, консуматори и тъждество на половете Вера Юрова.
 

Министър Павлова съобщи упованията си след конференцията да има квалифициран финален документ , в който да се съдържа волята на страните членки за унищожаване на двойния стандарт , както и да бъде подкрепено оптимално бързото приемане на законодателство .
 
Омбудсманът Мая Манолова предложи основаването на ОЛАФ за двойния стандарт при храните -   обединен европейски орган, който да проверява този вид измами.

Еднаква осанка, лъжлива същина - по този начин омбудсманът Мая Манолова разказа казуса с питателните артикули, които се продават у нас и в няколко страни от Централна и Западна Европа. Тя го илюстрира с съответни артикули, които в България са по-скъпи, а съдържат по-евтини съставки, и съобщи, че страната ни не приема обяснението за националния усет . „ Защото, видите ли, нашият народен усет предпочитал 5 % по-малко мляко и 5 на 100 по-малко какао в шоколада, предпочитал по-малко портокал в натуралния сок и повече растителни мазнини в бебешкото мляко. При това ние, видите ли, избираме да си ги купуваме на по-високи цени ”, иронизира публичният бранител.
 

 Лиляна Павлова БГНЕС

По време на конференцията в понеделник европейският комисар Вера Юрова , която дава отговор за потребителите, ще показа план на инструкция за отбрана от двойния стандарт при храните . Министър Лиляна Павлова разгласи, че страната ни ще упорства за строго законодателство, за оптимално бързото му приемане и за строги наказания при неспазването му . Предложението дава опция глобите да бъдат до 4 % от годишния оборот на фирмите извършители, сподели тя.

Омбудсманът М ая Манолова се разгласи за основаване на обединен европейски орган за надзор или по този начин наречения ОЛАФ за двойния стандарт при храните.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР