Манол Глишев, един от организаторите на митинга, каза, че сме

...
Манол Глишев, един от организаторите на митинга, каза, че сме
Коментари Харесай

Митинг в подкрепа на Украйна и украинския народ пред президентството

Манол Глишев, един от уредниците на митинга, сподели, че сме длъжни като българи да покажем своята взаимност към приятелския украински народ. Той счита, че Трети март е изопачен от съветските дейности в Украйна. Трети март е огромен български празник, началото на нашата трета българска страна, и е най-хубавото събитие в най-новата ни история, само че за жалост тогавашната освободителка се трансформира в " страна кръволок ", тя сега унищожава един приятелски славянски народ, сподели Глишев.

Наташа Великава, бесарабска българка от Одеса, пристигнала с децата си като емигрант у нас, сподели, че желаят да живеят още веднъж в Украйна. „ Искаме да си живеем в Украйна. Никога никой не ни притесняваше поради съветския език, на които говорехме. Украинците, руснаците, българите живеем доста заедно. Това е наша европейска демократична страна “, сподели Наташа. " Не знам за какво руснаците са пристигнали при нас, дано да си вървят. Руснаци, отидете си у дома ", прикани прочувствено Наташа. Тя описа, че с децата си пътували два дни, с цел да стигнат до България, а мъжът й останал в Украйна. Приютени са от българско семейство в София. Чужди за нас хора ни одобриха като родственици, дадоха ни какво да ядем, какво да облечем, къде да живеем, описа Наташа.

Днес е български празник - Трети март е ден на освобождението на България и желаеме да изразим нашата признателност към българския народ, който сега доста оказва помощ на украинските бежанци, сподели Андрей Ивановски от Украйна, който живее в България. По думите му това в действителност е помощ за украинската войска, тъй като бойците, които сега водят война в Украйна, са спокойни за своите родственици, които са пристигнали тук. Сигурен съм, че Русия ще загуби тази борба, тъй като съветската войска води война с украинския народ. Няма в историята такава борба, която е била извоювана по този метод, сподели Андрей Ивановски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР