Маноил МаневСлед като вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви

...
Маноил МаневСлед като вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви
Коментари Харесай

Как депутати от ГЕРБ нападнаха колежка от ДБ – помагала на терорист

Маноил Манев
След като през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи подготвеност за общо ръководство с „ Демократична България “, през днешния ден необичайно и необяснимо негови депутати нападнаха гневно колежка от Демократична България. Поводът беше, че Албена Симеонова е контактувала с 28-годишния британец Дейвид Бодил, задържан в с. Любеново, защото е търсен с алена бюлетина за тероризъм в родината си.Самата Симеонова има плантация за биоземеделие в същото село, познава добре бабата и дядото на англичанина. Възрастните имат къща в Любеново. Симеонова превеждала на Бодил, когато плащал тока и вода на парцела. Заради въпросната помощ се стигна се до скандал в Народното събрание и изказвания от трибуната.

„ Станаха ясни две значими неща. Първо, лицето, за което става въпрос през днешния ден през целия ден (депутатката от Демократична България Албена Симеонова – бел.ред.), има съпричастност към терористични организации. И, второ, нашата колежка не е била молена от никоя кметица, кмет, или който и да било да му оказва подпомагане, те просто се познават със фамилията на това лице от 2019 година Знаела или не, това, което мога да ви кажа е, че тя не е молена от никого – административен кмет, зам.-кмет, или какъвто и да било да оказва помощ, тя е пособия непринудено, съобщи депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той акцентира, че е арестуван търсен терорист, „ в чийто дом са открити взривни субстанции и тежко оръжие “.

„ Досег с този човек в продължение на повече от месец е имал наш сътрудник депутат. Била е заблудена дотам от неговия добродушен външен тип, че в медиите го назовава безусловно естествен човек “, уточни Георг Георгиев от ГЕРБ. Той загатна, че Симеонова може да е била забъркана в незаконна активност.

В Народното събрание ГЕРБ излезе със специфична декларация във връзка на несигурността в страната, където беше отделено място и на случая с търсения терорист и помощта, която му е била оказана от депутатката Албена Симеонова. По този мотив бе изслушан и вътрешният министър Иван Демерджиев.

„ Няма данни депутатът от „ Демократична България “(ДБ) Албена Симеонова да е знаела, че лицето е обвинено за някаква незаконна активност и да му е оказвала подпомагане като част от тази незаконна активност “,  сподели съпредседателят на Демократична България Христо Иванов след закритото чуване на Демерджиев.

Самата Симеонова е разговаряла със службите и пред публицисти съобщи, че чака с огромен интерес какво ще кажат те, както и че не се усеща отговорна.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР