Манхатън и Мартини са два от най-класическите коктейла, които задължително

...
Манхатън и Мартини са два от най-класическите коктейла, които задължително
Коментари Харесай

Коктейл Martinez - ако „Манхатън“ и „Мартини“ имаха дете

" Манхатън " и " Мартини " са два от най-класическите коктейла, които наложително са част от арсенала на всеки себеуважаващ се барман. Той би ни напомнил, че " Манхатън " се прави с уиски, вермут и битер, до момента в който " Мартини " - с джин и вермут.
Прочетете още
И както постоянно се случва с коктейлите, нови такива нормално се " раждат ", когато се опитва и се смесват съставките от разнообразни предписания. Именно по този метод е основан и коктейлът Martinez - " детето " на " Манхатън " и " Мартини ".

Точният генезис на Martinez обаче остава неразбираем. Едната версия е, че барманът Джери Томас го е измислил за клиент, който е пътувал до пристанищния град Мартинес в Калифорния. Градът обаче упорства, че коктейлът, носещ неговото име, е дело на локален барман.

Това, което въпреки всичко сигурно знаем за Martinez, е, че се загатва за първи път в книгата The Modern Bartenders` Guide от 1884 година Смята се обаче, че коктейлът може и да е предшествал изданието с десетилетие или повече. Три години по-късно той се появява и в друга книга - The Bar-Tender`s Guide by Thomas. Именно на рецептата в нея барманите нормално залагат, с цел да го подготвят и през днешния ден.

 Снимка 660917

Въпреки че с Martinez може да се опитва, като се употребяват разнообразни типове джин, в това число подобен с плодов усет, както и изсъхнал вермут вместо сладостен, от Liquor поучават да опитаме първо обичайна рецепта.

Какво ни би трябвало
45 мл джин45 мл сладостен вермут10 мл Luxardo maraschino liqueur (или различен черешов ликьор)2 капки ангостура битеррезен портокалова кора
Какво ги вършим

В смесителна чаша с лед слагаме всички съставки и разбъркваме, до момента в който се охладят добре. После прецеждаме в авансово охладена коктейлна чаша и гарнираме с резенче портокалова кора.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР