Маневрите и сплашването от страна на САЩ в Черно море

...
Маневрите и сплашването от страна на САЩ в Черно море
Коментари Харесай

Маневрите на САЩ в Черно море били опит за разделяне на ЕС и Русия с малка война

Маневрите и заплашването от страна на Съединени американски щати в Черно море целят да разделят Русия и Европа с " дребна война ", за резултатите от която Вашингтон не се интересува. Това изказване изрече в ефира на телевизия " Россия-24 " Константин Гаврилов, началник на съветската делегация на договарянията във Виена по въпросите на военната сигурност и контрола над въоръженията.

" Струва ми се, че главната цел на Съединени американски щати и режима в Киев, който в този момент не знае какво да прави, е някак си да отвлече вниманието от проблемите вътре в Украйна. А за американците това е да разделят Европа и Русия чрез дребна война. Какви ще бъдат резултатите, тях не ги вълнува. За това са всички тези маневри и заплашванията ", разяснява той.

Руският посланик настоя, че Москва не се поддавала на сходни провокации, а управлението на страната и Министерството на отбраната знаели всичко това и направлявали обстановката.

" Можем умерено да водим договаряния, да убеждаваме, до момента в който не дойде определен миг, в който те (страните от Запада) ще си изгубят мозъка и главите. Ние вършим всичко, с цел да не пристигна този миг ", означи още Гаврилов.

На 10 ноември съветското военно министерство заяви, че кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати са пристигнали за присъединяване в многонационалните учения, провеждани от взаимното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа в Черноморския район. Според съветските военни там са се намирали разрушителят с управляеми ракети Porter, танкерът John Lenthall l и командният транспортен съд на Военноморски сили на Съединени американски щати Mount Whitney. Mount Whitney отпътува за Средиземно море на 15 ноември след приключването на учението.

По оценка на съветското военно ведомство сходни дейности се превръщали в дестабилизиращ фактор в района, ка една от задачите им била военното преодоляване на територията на Украйна. Руските въоръжени сили непрестанно следели ситуацията, увериха от Министерството на защитата. Руският президент Владимир Путин означи, че дейностите на западните страни в Черно море " излизат от избрани рамки ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР