Маневра на ТИР за напускане на аварийната лента е довела

...
Маневра на ТИР за напускане на аварийната лента е довела
Коментари Харесай

ТИР предизвикал катастрофата със загинал граничар и ранени полицаи край Калотина

Маневра на ТИР за овакантяване на спешната лента е довела до тежката злополука на основен път 1-8 в посока Калотина. Загиналият е някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи и сегашен граничен служител на реда. Заедно с него са пътували още двама служители на реда, които са ранени.

 Жестоко автомеле край Калотина, почина някогашен служител на реда, 4-ма са ранени Виж още

Инцидентът стана към 7:40 ч. в региона на 22 км на основен път 1-8 в посока Калотина.

По първични данни ТИР е предриемал маневра за овакантяване на спешната лента на автомагистралата София-Калотина. В този миг, в изискванията на гъста мъгла, в него се е блъснал идващият лек автомобил, в който са пътували починалият и ранените служители на реда. След това в колата им се е блъснал още един лек автомобил. В злополуката взе участие и още един камион, приближаващ секунди след случая, който не е съумял да спре, съобщи.

На място са изпратени 4 коли за спешна помощ от Спешна помощ-София, а потърпевшите са превозени в разнообразни столични лечебни заведения с политравми.

 Снимка: Скрийншот от Българска национална телевизия

Трима от потърпевшите са настанени в " Пирогов ". Те са надлежно на 51, 35 и 43 години. Четвърти - на 25 година, с голям брой контузии е настанен във ВМА. Откаран във ВМА е и различен участник в злополуката, който е отказал обзор и хоспиталиция.

Катастрофата затвори сектора, а трафикът пренасочен по обходен маршрут: Сливница - Алдомировци - Бърложница - Драготинци - Габер - Драгоман.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР