Мандатът за съставяне на правителство приключи неуспешно. Това e записано

...
Мандатът за съставяне на правителство приключи неуспешно. Това e записано
Коментари Харесай

ИТН напусна залата - останалите гласуват, че мандатът им е неуспешен |

" Мандатът за сформиране на държавно управление завърши несполучливо. " Това e записано в проекторешение, показано от парламентарната естрада от адв. Николай Хаджигенов от ИБГНИ, с което народните представители би трябвало да завършат парламентарната процедура по не-избиране на кабинет от " ИТН ".

Преди гласуването на точката депутатите на " ИТН " напуснаха залата след остро изявление на сценариста Ивайло Вълчев, който приказва за политическото отчаяние у съпартийците си.

Решението за " завършилия несполучливо мандат " идва, откакто " ИТН " се отхвърли да внася проектокабинета си. За да стане това, претендентът за министър председател Пламен Николов се отдръпна преди да е гласуван проектосъставът.

Татяна Дончева (ИБГНИ) разкритикува остро партията на Слави Трифонов за това, че бяга от конституционната процедура. Тя атакува словесно и ръководителя на Народното събрание Ива Митева, че се държи като " болонка на някой сценарист ", защото била създател на решението по какъв начин Има Такъв Народ да излезе от конституционния тупик.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР