Манчестър Сити се намира в най-лошия период от сезона си

...
Манчестър Сити се намира в най-лошия период от сезона си
Коментари Харесай

Гуардиола и Сити са опрени до стената

Манчестър Сити се намира в най-лошия интервал от сезона си в доста несъответствуващ миг. За първи път под управлението на Джосеп Гуардиола " жителите " изгубиха следващи мачове, а довечера ще имат извънредно тежката задача да наваксат пасив от три чисти гола против Ливърпул, в случай че желаят да оставят жива фантазията си да побеждават в Шампионската лига. Защитата е неуверена и тимът инкасира по три попадения против мърсисайдци и в дербито с Манчестър Юнайтед. Срещу " алените дяволи " Сити можеше предварително да си обезпечи купата в Англия, само че вместо това позволи поврат от 2:0 до 2:3. Ливърпул е на другия полюс и е доста покрай първи полуфинал в шампионата на първенците от сезон 2007/08. Един гол на " Сити ъф Манчестър " би трябвало да е изцяло задоволителен на " алените ", които са доста резултатни в ШЛ и в 6 от последните си 3 мача вкараха най-малко 3 попадения. В също толкоз дуели отборът на Юрген Клоп опази вратата си суха, което също е мотив за оптимизъм.

Ливърпул не се разписа единствено в три от последните си 21 мача във всички шампионати и единствено в 4 от последните 23 като посетител през сезона. Един от тях бе загубата с 0:5 от Сити при започване на акцията, когато мърсисайдци играха дълго време с човек по-малко. За " жителите " загубата на " Анфийлд " беше най-тежката от повече от година. Отборът от Манчестър в никакъв случай не е отстранил Ливърпул в мачове на разменено посещение и в никакъв случай не е отстранявал противник от Англия в евротурнирите.

Ливърпул има добра успеваемост на 1/4-финалите в шампионата на първенците и е продължавал в 9 от 13 случая. Мърсисайдци могат да се похвалят и с позитивен баланс против британски тимове - 5:3, само че в никакъв случай не са печелили като посетител. Като цяло, " алените " победиха в единствено 4 от последните си 17 европейски мача надалеч от вкъщи.

От началото на сезона Ман Сити не се разписа в едвам три дуела. Голмайсторът Серхио Агуеро има общо 15 попадения през 2018 година и се нуждае от още едно, с цел да доближи кота 200 с екипа на " жителите ". Аржентинецът не игра в дуела на " Анфийлд ", само че се появи като запаса в манчестърското дерби и тази вечер сигурно ще е титуляр. В стартовия състав ще се завърнат още Кевин де Бройне и Кайл Уокър. В случай, че капитанът Венсан Компани не е подготвен, мястото му ще заеме Джон Стоунс, само че е по-вероятно белгиецът да изведе съотборниците си. Рахим Стърлинг ще е титуляр против някогашния си отбор, а Гуардиола ще разчита доста и на пробивите и центриранията на Льорой Сане. Давид Силва и Фернандиньо ще оказват помощ на Де Бройне в средата на терена.

Гостите ще са без санкции Джордан Хендерсън. След като пропусна дербито с Евертън, Мохамед Салах още веднъж е на линия и ще води офанзивата на Ливърпул. Египтянинът е в блестяща форма със 17 гола в последните си 15 мача. Другите голмайстори от мача на " Анфийлд " - Садио Мане и Алекс Окслейд-Чембърлейн, също ще са титуляри. Натаниъл Клайн се завърна в игра против " карамелите ", само че през днешния ден десен бек ще е младият Трент Александър-Арнолд. Отсъствието на Хендерсън и контузения Емре Джан значи, че в средата на терена ще се появи Жоржиньо Вайналдум.

Рефер на дуела в Манчестър ще е Антонио Матеу Лаос от Испания.

Шампионска лига, 1/4-финали:

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛИВЪРПУЛ (в първия мач 0:3)

Вероятни сформира:

МАН СИТИ (4-3-3): Едерсон; Уокър, Компани, Отаменди, Делф; Де Бройне, Фернандиньо, Д. Силва; Стърлинг, Агуеро, Сане
Старши треньор: Дж. Гуардиола
ЛИВЪРПУЛ (4-3-3): Кариус; Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън; Окслейд-Чембърлейн, Вайналдум, Милнър; Салах, Фирмино, Мане
Старши треньор: Ю. Клоп

СЪДИЯ: Антонио Матеу Лаос (Испания)
СТАДИОН: " Сити ъф Манчестър "
НАЧАЛО: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
ГЛЕДАЙТЕ ТУК! Шампионска Лига 1/4 кръг, вторник 10 април  Манчестър Сити 21:45предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР